• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
karamundi - специалист
мерси за инфото преди години ми донесоха от пазарджик но не се хвана и за това искам да се пробвам пак много ми харесва като растение :wink:
Тук май става въпрос за храстовидния бамбук? Аз търся дърво, но за сега не намирам. Моля някой ако знае къде мога да намря да ме насочи.
Благодаря!
bager - специалист
Колкото и странно да звучи, бамбукът е тревисто растение от семейство Житни. Има страшно много видове, но този който вирее в Сандански достига височина десетина метра. Това разбира се на означава, че ако го посадиш в София ще достигне тия размери. Всичко зависи от условията на конкретното място.
viktor_bozhikov - напреднал
Благодаря.Как ги доставят?
karamundi - специалист
не знам но би трябвало те да го засадят нали
vreden - специалист
В последно време и аз се запалих по бамбука.От 1 година има 3 вида бамбук.Доста почетох и успях добре да се запозная с подробностите по отглеждането му.Специално за нашите условия са най-подходящи бамбуците от семейство Phyllosacys http://www.bamboogarden.com/Timber%20Bamboos.htm те издържат и на температури дори под -20градуса.Има много разновидности аз лично отглеждам гиганта Castillon i средния Bissetii.Имам също и Pseudossasa Japonica която става чудесно за жив плет,от този вид японците са правили стрели за своите лъкове.Условието за всички видове е едно и е изключително важно да се спазва,защото инак ще трябва да оправяте градината си с голям багер в последствие.Копае се канал с ширина на каквато си решите(обикновенно около 50см. за плет),дълбочина 1метър.После стените на канала се покриват с ПВН фолио ,дебело около 0,5мм.и после се слага почва най-добре глинено песъклива и се засажда.Не го ли направите след време ще имате превзета градина от изключително яки корени и изникващи на най-неявероятни места стебла.
Моя съм го докарвал от германия.Тука знам ,че в павликени продават
от вида Phyllostachys nigra в един разсадник в Павликени на цена около 100лв. за една туфа с височина на стеблата около 3м.Това с развъждането от корени го забравете.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
туфа с височина на стеблата около 3м.Това с развъждането от корени го забравете
Баш да питам. А какво е ТУФА?
vreden - специалист
Исках да кажа,че да откъснеш отделно стабълце и да го боднеш няма да стане.Туфа е съвкупност от няколко стебла и трябва да има задължително добре развити ризоми инак пак нищо няма да стане.Кореновата ситема на бамбука е такава ,че от едно стебло тръгва филиз опд почвата и избива и става стебло(при бягащия бамбук може да достигне на 10м. от предишното стебло).Ако откъснеш това стебло заедн о с това което си мислиш ,че му е корена,ти му откъсваш връзката с другото стебло което го храни и то умира.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за бамбук" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: