Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здавейте.Имам 5 тонна цистерна; 3 цолова бензинова помпа ;15 реда по 60 метьра дьлжина овошки,и с около 3 метьра наклон 4 декара градина.Научих скоро че мога да си купя маркучите от бриколаж.Вьпроса ми е какви материали трябва да си купя,каква схема да направя,и трябва ли да качя цистерата на някаква височина. :roll: :roll: :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам в Търговище има ли Бриколаж. Но да пазаруваш маркучи за градина от там, означава, че имаш пари да наемеш управител на градината...шегичка, но е скъп магазин,
Навсякъде си има селскостопански магазини, а маркучи продават даже и в агроаптеките. Поинтересувай се на местна почва кое-къде е и как.
Да, цистерната е добре да е във висока точка, нали водата тече надоле.
Тук наскоро имаше тема за капковото напояване. Горе на листа, под надписа НАПРАВИСАМ.bg, има разни бутони. ЕдинияТ е"търсене". Ползвай го.
Завиждам ти, че имаш градина. Благородно завиждам.
Все си мислех, че капковото е за дребни коренчета. Дръвчета се поливат докато се захванат, а това не си струва инвестицията в система за капково. Нооо, ти си знаеш.
Благодаря за отговора.Наистина скъпи са в бриколаж а тук в Търговище няма място къде не съм питал.капковото за овошките се ползва за нормалното развитие и най вече за наедряване не плодовете.И аз си чувствам за късметлия че имам такава градина-не мога да и се нарадвам.В каква държава живеем-макуч да не може да си купим.
Svilen22 - специалист
Вчера по случайност се отбих в един магазин специализиран за капково напояване.Това което ми направи впечатление е ,че 1м. маркуч за напояване струваше 15 стотинки но беше доста тъничък.Не знам за овошки какво се изисква.В магазина има всякакви джаджи за капково напояване от а до я. Магазина се намира в Русе.
Христо Христов - напреднал
Фирма Аквасистемс има специализиран магазин в Шумен.Предлагат всичко за капковото напояване.Успех! :) [/url]
ResidentEvil - специалист
В Русе има срещу кооперативния пазар една селскостопанска аптека - Флориан. Там има всичко необходимо
kapanec - специалист
Свилене каде се намира тоя магазин в Русе :?:
капково напояване с цистерна
това е не удачен метод от много гледни точки.
1. за да се постигне минималното по изисквания на системата налягане от 1 атмосфера това означава да качиш цистерната на 10 метра височина и това е долния край на цистерната (мисля че не е удачно)
2. пълненето на тази цистерна с вода , всеки ден ще и се кланяме ли.
3. къде е помпата измислена от човека преди много години, защо я избягваме нали тя служи за справяне с неудачите.
4 как осигуряваме с цистерна един и същ дебит и едно и също налягане през цялото време на източването и.
а и вече в шумен има представителен офис на добре познатата фирма на всички ПОЛИМЕКС СОФИЯ . това е надежден пъртньор който ще ви каже всичко за капковото напояване а и консултациите са им безплатни.
тел. им е 0878956933

Тема "ИСКАМ ДА НАПРАВЯ КАПКОВО НАПОЯВАНЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: