• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
skarlet_x - специалист
Не, не съхне на петна а масово. Какви торове са подходящи за тази цел?
dmi - специалист
аз си купих 5 кила амониева силитра и днеска поръсих така да се каже обилно та ще видиме тия дни, ще порасне ли по-голяма тревата или ще я пращаме към орландовци.
dj_kosta - помощник
Здр.Понеже съм нов в тази област,ви моля за помощ.

Преди близо 1 година посяхме райграс във вкъщи.
Проблема е че на места седи голо,не е пораснала трева там,купувахме няколко пъти отново райграс и сеехме но нямаше голям резултат.Тревата се коси редовно и се полива,но на места е по-висока а на места по-ниска,а пък другаде изгоряла,а пък и на места изобщо няма.

Някой да знае някакво решение по моя въпрос?
Това което прочетох във форума е пръскането с Мая за хляб като наторяване,някой може ли да ми разястни как става това,и как се прави.

Благодаря предварително.
evdoki - специалист
според мен трябва снимка за да ти помогнем реално. съседите имат същия проблем и при тях причината е лошо нивелиране на терена, тоест наклона е такъв че не задържа вода, а без вода няма трева.
dj_kosta - помощник
Да при нас терена също има на места наклон,но пук там където няма пак е така.
Скоро ще пусна снимки.
Преди да насеем райграса терена се заравнява,а сега се е развалило заравнението на места има вдлъбнатини и не е толкова равно.

Моля опишете ми по-подробно торенето с мая за хляб
manobg - специалист
Аз смесих 4 пакета смески и хвърлях ли хвърлях. Не знам как стана така, че на места като с нож отрязано. До някъде има и от там - не. Направо една права линия отделя тревата от празното. Сега празното място го обърнах и ще сея на ново. Този път ще хвърлям и торове и селитра да видим ще има ли ефект.
dj_kosta - помощник
Разяснете ми торенето с разтвор от МАЯ ЗА ХЛЯБ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Торенето с мая за хляб има смисъл само ако маята ти е без пари Или си неука баба дет си мисли че така доматито и е без нитрати.
Инак тревата си я тори с тор за трева.
Аааако случайно си един от горните 2 случая си кажи, ще разясним как.
manobg - специалист
Ходих до Бриколажа и разглеждах торовете NPK. Имаше един, който беше опакован в хубава кутия със снимка на трева на нея и струваше 12лв. Другия беше в наилоново пакетче и струваше 7лв. Този в наилона имаше по-малко съдържание на азот с 4% и имаше снимка на домати върху него. Въпреки това, реших че ще купя по-евтиния защото аз така или иначе съм взел амониева селитра а не вярвам да излезнат домати вместо трева. Предположих, че другия е почти 2 пъти по-скъп заради опаковката и вероятно производителя. И двете разфасовки са по 2кг. Вие как мислите ?
dj_kosta - помощник
Аз си мисля,че си направил правилен избор,не винаги цената като е по-скъпа е по-качествено.

Добре тогава ще тора с тор за трева!
а да посея ли малко райграс на местата където няма и след това малко тор?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: