• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lyki - специалист
Има едни специални приспособления /циклон /май се казваха .
Това е нещо като тетка която се слага на бай пас към захранващия маркуч за капковото.Самата тетка е с посока при входа на тройника е със специално сечение което вместо да избутва вода засмуква колкото е по голямо налягането.
Аз ползвам такава система и ще я снимам и кача.

Сега ви прилагам принципна схема на устройството.
Изображение
докера - специалист
Колега ResidentEvil , това което ти е дошло като идея , е вид аварийна помпа , която се използва много отдавна по корабите за отводняване , но съм забравил как се казваше :wink: :? Най-просто описана представлява една права тръба с внадена под 45*ъгъл втора тръба.
Идеята е , че основния поток вода в правата тръба увлича страничния по силата на собствената си инерция :wink: .
Важното в случая е водата от чешмата да върви по правата тръба , а в снадката да включиш бидона с торовия разтвор.
Малко трудно ще се получи при капково , защото няма силен поток , но нищо не пречи да пуснеш само разтвора от бидона - не е вярно че му трябва голяма височина за напор - и на маса да го сложиш - ще работи :wink:
filmatoplo - майстор
Да бе да , как са пускали циклон в конц лагерите .
lyki - специалист
Ето моето приспособление за торене,спестил съм си единия кран.
Просто затварям крана докато засмуче разтворения тор ,и с малкия кран регулирам притока така ,че да изразходва разтвора за 25-30м.
Изображение
Изображение

Това е главния щранг с две отклонения за лехите,капко образувателите са отгоре за да не затепват в калта,те са на 10 см.
Изображение
Изображение
Изображение

А това е филтъра за филтриране на водата за да не се запушват капко образувателите.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Капково + наторяване ... как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: