• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
emil_v r - майстор
Е как с нафта ? Това са типични термити ядат и разрушават всичко дървено.
В Туркей гледах един фабричен уред за изтребване на мравки .
Прилича на базука прави вътре в себе си насочени микро експлозий , електронно регулирани , при които издухва пламък 1 м .
Подобно на импулсен реактивен двигател , ИЗТРЕБВА ГИ ДО КРАК ! :-D
blue_g - специалист
не бе хора :) ,
не ми пречат...дори са ми симпатични...дори мислех да им направя оградка :)
Ама не знам какво им е отношението към овошките, цветята и въобще към градината :?
emil_v r - майстор
Същото каквото и твойто отношение.
Пренасят култивирани от тях листни въшки до върховете на клоните .
Въшките ядат сок и им отделят захарен сироп, както овцете мляко за нас.
Огледай ги по дървото и ще се убедиш .
Убий ги.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
blue_g написа:
не бе хора :) ,
не ми пречат...дори са ми симпатични...дори мислех да им направя оградка :)
Ама не знам какво им е отношението към овошките, цветята и въобще към градината :?
Отношението им е много положително. С едно изключение. Те развъждат листните въшки и евентуално. да ти се наложи да се бориш с тях.
niki_sap - специалист
Първо изгледай това http://www.youtube.com/watch?v=xQERRbU23bU и след това се опитвай да ги мигрираш на 2-3 метра от оградата си. Изгледай цялото клипче, дори ибез да разбираш английски ще видиш за какво става дума в един мравуняк - верно, мравите от клипчето не са от същия вид като твоите, но просто намали малко мащабите и си представи за какво говорим.
ZEDYCUS - майстор
niki_sap
МнениеПуснато на: Чет Сеп 03, 2009 8:32 pm Заглавие:
Първо изгледай това http://www.youtube.com/watch?v=xQERRbU23bU и след това се опитвай да ги мигрираш на 2-3 метра от оградата си. Изгледай цялото клипче, дори ибез да разбираш английски ще видиш за какво става дума в един мравуняк - верно, мравите от клипчето не са от същия вид като твоите, но просто намали малко мащабите и си представи за какво говорим.
Това в клипчето са термити :-D .А точно този вид мравки не развъжда листни въшки ,а се занимава главно с" убийства "на други насекоми :-D
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:16 pm, променено общо 1 път.
Еклектик - специалист
Никакъв проблем не са тези мравчици. Един ден сами ще тръгнат нанякъде и може и да ти липсват. Който предлага унищожение чрез нафта и огнехвъргачки и инсектициди има ли двор? Нали дворът е купен за развлечение - трева, дръвчета, храсти, алеи, беседки.
LUSKO89 - напреднал
Аз като малък много си играех с тях,и аз имам от тези и постояно нещо си експериментирах сипвах им нафта бяха здрави с боя-всичките бяха шарени,слагах карабит сипвах вода и го запалвах,така близо една седмица и те се преместиха,най-голям ефект имаше с огъня.Сега като се сетя какви щуротии съм вършил :lol: .
  • 1
  • 2

Тема "мравуняк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: