• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте! Похвалих се в другия форум, виладжийския, че най-сетне получих достъп до този прекрасен сайт. Колко време само чета, а вече ще мога и аз да споделям с вас. Имам си от скоро местенце. Селско. Около 1/2 декар. С бунгало. По-скоро е в планински район. С много вода! И сега съм се амбицирала да превърна двора, който заварихме (с еднометрови бурени) в градника. Искам да ви попитам, може ли да синтезираме информация относно това, какви цветя, кога се садят, за да има в градината целогодишно цвят и красота!
Quartz - напреднал
Аз мога да ти препоръчам няколко вида вечнозелени иглолистни растения :)
- Ерикоидна туя Блу Балон (Thuja occ. Ericoides Blue Baloon)
- Юниперус Скайрокет (Juniperus scopulorum Skyrocket)
- Аризонски Кипарис (Cupressus Arizonica)

ето ти и няколко широколистни:
- Радиканс Голд (Euonymus radicans gold)
- Саксифрага (Saxifraga x arendsii)
- Радиканс Сребрист (Еuonymus radicans gaeti)
svetoslavoff - специалист
Пообиколи съседите, за да видиш какви цветя, храсти, дървета виреят, поразпитай бабичките за цветята в дворовете им. Често са разговорливи и услужливи и ще ти дадат я луковички, я коренища или резници, би получила от тях и ценни съвети кое кога и как се сее. А иначе е хубаво от кокичета до есенни минзухари и хризантеми все да има да цъфти нещо от ранна пролет до късна есен. За кураж да споделя с теб и всички форумци една индийска поговорка: "Ако имаш само един хляб, продай го и с парите си купи цвете да нахраниш душата си".
Успех!
sim - специалист
Луничка,точно эа 1 година можеш да преобразиш местенцето.Миналата година минах по твоя път.В краят на март эапочнахме-малко пътеки,тревна смес,2-3 туички,2 скайрокета.Взехме ги от Мария Папазова-hrasti.com.Пред тревата задължително метър за цветя.Напролет-нарциси,зюмбюли,лалета.Като преминат изрязваш листата им и си посяваш гайлардии,парички,петунии.Няколко рози,есенни минзухари.Преди 2 седмици набоцках и 100 лигуструма в края на градината. :2thumbs:
sim - специалист
малко снимки

Прикачен файл

IMGP1012_изм-е размера.JPG
IMGP1012_изм-е размера.JPG (145.79 KиБ) Видяна 5405 пъти
sim - специалист
и тук

Прикачен файл

IMGP1017_изм-е размера.JPG
IMGP1017_изм-е размера.JPG (143.9 KиБ) Видяна 5402 пъти
sim - специалист
ето

Прикачен файл

IMGP1015_изм-е размера.JPG
IMGP1015_изм-е размера.JPG (199.26 KиБ) Видяна 5393 пъти
sim - специалист
тук

Прикачен файл

IMGP1012_изм-е размера.JPG
IMGP1012_изм-е размера.JPG (145.79 KиБ) Видяна 5388 пъти
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:00 pm, променено общо 1 път.
sim - специалист
Благодаря!Има още толкова много идеи ,но да сме живи и здрави.Нека има работа и эа догодина.То с тази криэа.....Ама карай
  • 1
  • 2

Тема "Подходящи цветя, поетапно цъфтене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: