Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
petrov_ - специалист
здравейте,искам да си засадя някакво растение на терасата което като се разлисти през лятото да ми пази сянка но и през зимата да няма листа за да може да влиза светлина?трябва да бъде в саксия защото съм на 6 етаж.дори си мислих за краставици защото бързо се разлистват и са едногодишно растение през зимата ще ги няма но не знам дали ще виреят при такива условия а и изложението ми е изток и сутрин доста пече.
ArturDent - Почти Безобиден
Няма да стане с краставиците - ще изсъхнат. Гаранция.
Все пак ще ти трябва ГОЛЯМА саксия и много редовно поливане - поне веднъж дневно. Много листа - голяма площ - много вода.
Сещам се за едни такива като фуниики (в много цветове), едногодишни... не им зная точното име.
Има декоративни лози и разни увивни растения, обаче ако са многогодишни ще трябва да вкарваш саксията вътре защото корените ще измръзнат през зимата.
bayan - специалист
Краставицата става ама май ще трябват 3-4корена от двете страни на терасата и го пускаш по въже. А слънцето не пречи като е в двора пече по цял ден и пак вирее. само незабравяй да поливаш често чеиначе краставиците стават горчиви :lol:
успех
ArturDent - Почти Безобиден
Разликата между двора и скасията е, че саксията се нагрява до много по-висока температура, а освен това я няма остатъчната влага в дълбочина.
petrov_ - специалист
поливането не е проблем стига да стане добра сянка
Bobivan - специалист
Грамофончета(Ипомеа),Пасифлора Церулеа....
mim - специалист
есента си взехме нещо като грамофончета, зимата изглеждаше умряло, покафеня и погрозня, но сега гледам е напъпило и пуска листа
недостатъкът е, че май расте бавно, ще го видим това лято
сложили сме го на дървена скара ХХХ да се катери
брашлянът също може, но той е целогодишно зелен и зимата ще сенчи
и нашата идея е такава, на терасата за сянка през лятото, че не се диша от слънце

миналото лято гледахме домати на същата южна тераса и оцеляха с обилно поливане 2х на ден, не вярвам краставиците да не могат с по-големи саксии и чинии за вода

п.п. разтърсих се из нета и видях, че моето е пасифлора
pet.kan - специалист
Гледал съм зелен фасул - става повече от 2 метра
Сортовете с цветните зърна имат и красиви цветове

Тема "влачещи растения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: