• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
muncho - специалист
klapan написа:
Ако в почивния си ден сте поляли и през седмицата не можете да отделите време за това, то таймерът ви се е погрижил да полее да кажем във вторник и четвъртък от 18 до 18.30 часа и като отидете в неделя отново, доматите са поляти и нямате ядове
Аз имам такъв проблем: Необходимите неща който изброяваш ги имам-ток,домати :-D ,помпа и вода,ама мнооого вода.С помпа "Вида"4 ,дебита е 1 цол.Успях да намаля тръбите от 1,5 на 1 цол,ама повече ме е страх да не прецакам помпата.За 1/2 час ще полея дворовете окловръст на нашия :-D .Има ли някакъв безопасен за мотора начин да се намали още дебита или да се включи дори капково. :? Ще съм благодарен на всеки който сподели опит и съвет:)
kaishew - специалист
На Видата ще и е най добре като и спреш нацяло водата в смисъл,че ще работи на празен ход и няма да се товари.Така че не се притеснявай за двигателя пробвано е и няма проблем.Виж за бутални и вибрационни помпи нещата стоят по друг начин,там при намаляване на изхода се натоварва двигателя и има опасност от изгаряне му.Също пробвано за съжаление.
pipbel - майстор
Абе Вие тука много усложнявате нещата май.
Че то магнетвентили, контролери, таймери, сензори и т.н.
Няма лошо щом ви влече техниката де :-D

Ама за мене най-сигурното и дълготрайно е простото решение.
1 единствен кран и това е !
Вижте тука колегата shishkov78 как го е направил :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2&start=15
klapan - напреднал
pipbel написа:
Абе Вие тука много усложнявате нещата май.
Че то магнетвентили, контролери, таймери, сензори и т.н.
Няма лошо щом ви влече техниката де :-D

Ама за мене най-сигурното и дълготрайно е простото решение.
1 единствен кран и това е !
Ама този единствен кран си го отваряш ти,като си там...а аз говоря за възможност кранчето да се отваря по твое желание,ама БЕЗ ти да си там,докато си на работа през седмицата...То иначе всеки може да си отвори крана,какъв му е проблема да го врътнеш,като си там на място ? Цаката е хем ти да си на работа в града,хем кранчето да пусне водица на жадните ти домати през седмицата,както си си го настроил.Ако сметна за всяко ходене колко бензин ми спестява....та сложно викаш,а ?
1.Включваш в контакт 220 в таймера си, настройваш дните и времената на включване и изключване - по твое желание,според приложената подробна инструкция към таймера.Дотук кое е сложното ?Мобилен телефон не си ли пипал...за настройки.
2.В гнездото-контакт на гърба на таймера под дисплея му включваш щепсела с кабела,захранващ магнетвентила или помпата ти. Тук какво ще те затрудни ?
Верно,че това е форум,в който четат и пишат различни хора...Ама ако тези операции са ти сложни...то просто помоли някой да ти помогне.
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично поливане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: