Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте! Имам един проблем. Появиха се червеи в райграса на двора. След тяхната поява се получиха малки петна, дупки където не расте тревата. Ако някой знае как да се справя с проблема моля да остави своето мнение. Предварително Ви благодаря.
Градинар - специалист
Червеят е един прекрасен любимец за двора :-)
Ще Ви разрохква, аерира почвата. Ще Ви изяжда гнилите растения. Ще Ви превръщат азота в храна за растенията. Ще Ви правят по-хубава почвата. Ще я обогатяват.

Направо трябва да почерпите!
Spassow_lbg - специалист
Градинар написа:
Червеят е един прекрасен любимец за двора :-)
Ще Ви разрохква, аерира почвата. Ще Ви изяжда гнилите растения. Ще Ви превръщат азота в храна за растенията. Ще Ви правят по-хубава почвата. Ще я обогатяват.

Направо трябва да почерпите!
да ама ти говориш за дъждовните, колегата пуснал темата кой знае какво е завъдил в райграса :wink:
Ще почерпя.Ама тиа червеи ми изораха полианката :shock:
Ще почерпя.Ама тиа червеи ми изораха полианката
angelov.id - помощник
здравейте! Появи ми се ръжда по тревата, как мога да я премахна?
Градинар - специалист
angelov.id написа:
Ако под ръжда в тревата и двамата имаме предвид, вид паразитна гъба, то не се притеснявайте. Зимата спорите на гъбата измръзват и загиват. Но не забравяйте добре да почистите тревата от всякакви растителни отпадъци, защото именно там могат да се скрият и презимуват, част от спорите.

Успех!
angelov.id - помощник
Градинар написа:
angelov.id написа:
Ако под ръжда в тревата и двамата имаме предвид, вид паразитна гъба, то не се притеснявайте. Зимата спорите на гъбата измръзват и загиват. Но не забравяйте добре да почистите тревата от всякакви растителни отпадъци, защото именно там могат да се скрият и презимуват, част от спорите.

Успех!
Да точно това имах предвид :hug:

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: