shishkov78 написа:Да кажа и моето мнение!И аз имам тревичка в двора.Една част от него е на 4 години а друга на 2.До момента не съм извършвал такива манипулации като аериране и валиране и мисля че съм се справил добре с килима-поне аз съм доволен/не казвам,че тези дейности не трябва да се правят но аз не съм ги извършвал/Важното според мен да се полива редовно.Да отбележа че и торове не съм слагал и можеби сега е момента да попитам за тях/какви торове и кога се тори/Има два вида подхранване на тревата с химични торове и с органични.
Поздрави на всички!
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=30
С химичните торове обикновенно се ползва N-P-K,трябва да се внимава,защото предозирането с азот обикновенно много бързо води до обратни резултати ,най общо казано е да се избягва да се тори лятото.Колко азот е необходим много зависи от това каква трева имаме .С органичните торове,няма проблем кога и с какво количество торим ,не може да се предозира.С химията резултата е много по бърз но и много по кратък,с органичните-ефекта може да дойде и след един месец и повече,но е по трайно.И на края,на ливада пръскана системно с азот,някой казват че не е хубаво за малки деца да се таркалят.