• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stanko2121 - помощник
Привет колеги,
Може ли някой да ми прикачи(или даде линк) видео в което се описва подробно как се правят серни димки?
Ще съм благодарен.
П.П. А и няма да тровя никой споко... :-D :-D
bayan - специалист
питай някой пчелр те ползват при няква болес по пчелите
eceo - помощник
Ако става въпрос за тези димки, за които се сещам, от тор (амониева селитра) и вода, то те се правят по следния начин: Взима се тор и вода в съотношение 1:1 или малко повече тор, да не се преакалява, че се палят. Прави се разтвор и в него се топят вестници, по един лист. Суши се на слънце и после се навиват на плътно руло. След това се завръзват с тел, като се затягат хубаво да са плътни димките. Пали се от едната страна и се хвърля на разстояние. Става готина димна завеса. Количеството тор и вода се уцелва след доста опити :)) Позлвайте ги умната все пак и имайте едно на ум :))
stoy@n - специалист
Човека пита за серни димки.Амониевата селитра е NH4NO3.Да виждаш серна група?
stanko2121 - помощник
Като отровен газ може да се използва и серният двуокис, получен от серни димки, които се продават в селскостопанските аптеки. Ако няма такива те може да се приготвят и самоделно. Размесват се добре 300 г сяра на прах, 500 г натриева или амониева селитра (азотен тор) и 200 г дървени стърготини. Сместа се насипва и разпределя в картони от тоалетна хартия или тънък картон, залепен така, че да образува тръба с диаметър 4 см и дължина 9.5 см, единият отвор на който е подлепен, а другият след запълването му със сместа се запушва с парцали или вата, напоени с нафта или спирт за горене. Димките се запалват и веднага се слагат в отвора на хода или къртичината. След изгарянето й отворът се запушва със земя.

За това говоря
sepultura - специалист
Станко, Станко :? :? :? Аз нещо май не те разбрах!?!?!? :shock: :shock: :shock: Вчера задаваш въпрос към съфорумците, днес си отговаряш сам :? Каква е идеята на тая тема :?: Просто си чешеш езика ли, или ? :sm:
stanko2121 - помощник
Sepultura, Sepultura аз рецептата си я знам, искам някой, ако може да ми качи видео (или да ми даде линк) за това как се прави. Да знам описеано е, но просто ако някой има видео исках да го сложи...
bulhomes2 - майстор
Сетихте ме за един виц:
Срещнал Цицерон бай Лаза и му рекъл:
- Бай Лазо, искаш ли да ти кажа едно изречение в което 3 пъти ще има "Лаза"
- Айде давай!
- "На бай Лазо му влаза и излаза" - закефил се Цицерон. Бай Лаза мислил точно 4,78 милисекунди и рекъл:
- Да ти кажа пък аз едно, в което има пък 4 пъти "Цицерон"
Цицерон се подсмихнал - къде пък тоз селянин ще измисли такова изречение и то с такова име.
- Давай!
- Цицероне, Цицероне, Цицероне, да ти е'а майката Цицероне.
svetozar - напреднал
Мойте опити останаха безнадеждни. Картони , фунии от вестник ,само серни смесени. Нищо не стана !!!!!! :axe:
ebahti - майстор
Е,поне на Цицерон му и3ле3на късмета..... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Серни димки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: