• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
roly - специалист
Винаги е по- добре да се пореже лозето даже да са изкарали шумките, отколкото въобще да не се реже, защото ако не се реже- се развиват само най- отдалечените пъпки и следващата година са по- заплашени от измръзване и др. болести.
EDI - майстор
За това спор няма.
boltik - специалист
Да споделя какво съм научил от дядо си.
1А-правилно прикрепване.
1Б-е грешно.Зашумява се това колело и грозда не го огрява слънцето.
2-новозасадената лиза се отрязва на 2 пъпки или очи там както го наричате.Ако и втората година се подреже на 2 пъпки,коренът се развива по-добре и се отразява в последствие на лозата.
3-Короната се подрязва в зависимост от това колко е силна лозата.От 1-1,1-2 до 1-3.Това означава,че първата режеш на 1 око,втората на 3,третата на 1 и т.н.
4-Обикновенно на лозата на асмата се оставят два пръта.Ако е силна може и три.Оставят се млади и силни.Старите се отрязват.Тук важи правилото„всеки изкал агнешко и никой не изкал овче„
Това зачекнатото с червено е абсолютна глупост.Този който е писал това го е преписал буквално без да разбира само и само да е интересен.Не си мислете,че някой като напише някоя статия и тя е 100% достоверна.България има друг климат така,че френските и италиански книги не са актуални за нас.Пример:смукинята вирее прекрасно в ю.България и измръзва в срверна.

Прикачен файл

rezitba-guio.jpg
rezitba-guio.jpg (14.96 KиБ) Видяна 23532 пъти

Прикачен файл

rezitba-karant.jpg
rezitba-karant.jpg (11.92 KиБ) Видяна 23532 пъти

Прикачен файл

formirane-po-chashovidna-rezitba.jpg
formirane-po-chashovidna-rezitba.jpg (16.33 KиБ) Видяна 23532 пъти

Прикачен файл

chashovidna-rezitba.jpg
chashovidna-rezitba.jpg (48.88 KиБ) Видяна 23532 пъти

Прикачен файл

rezitba-na-asmi.jpg
rezitba-na-asmi.jpg (22.84 KиБ) Видяна 23532 пъти
  • 1
  • 2

Тема "асма рязане.............." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: