Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dimitar2s - специалист
Здравейте,

Имам възможност да закупя евтино светодиодни лампи 1-2W, но само цветни (сини, жълти, зелени, червени).
Идеята ми е да ги използвам за осветяване на двора.
Тъй като цвета влияе на възприемането, искам да попитам, знаете ли кой цвят би бил подходящ?
Чувал съм, че жълтия цвят може да направи зелевивата да изглежда увяхнала.

Поздрави и предварителни благодарводни за мненията ви.
shefcheto91 - специалист
Елимекс е магазин в който можеш да си купиш ненови диоди на изгодна цена с различни цветове и бройка колкото искаш ако нямат ще поръчат от скалада и за няколо дни са при теб.
http://www.pasatbg.com/jsp/showBigPic.j ... picExist=1
в група оптоелектроника можеш да намериш подходящи диоди аз ти препоръчвам да идеш на място да провериш там могат да ти дадът някой съвет
Мога дати кажа за цвета, че червения е сбаб и много претенциозен от към страна напрежение, синия е много силен и не съм сигурен как ще изглежда зеления не е лош като вариянт, вълтия ще подчертае цветята, белия е няма какво да кажем за него.
georgebg - специалист
по-добре вземи 2 пъти по-малко , ама бели .... по-скъпи, но пък светят
или ако са ти много на далавера цветните - взимащ цветни и преработваш с бели ледове ..
KnauFer - специалист
Синият цвят (6000 К) - растенията вегетират (растат)
Червеният (2700 К) - растенията цъфтят
зеленият - отразява хлорофила на растението ,с други думи той не влияе на растението и на неговият цикъл
Успех !
Би ли споделил на колко пари вземеш LED осветление ?!
dimitar2s - специалист
Става въпрос за лампи Осрам - глобус ф95 и миньонка но само цветни. Мощност - между 1 и 2 вата. Ще излязат около 3-4 лева за брой. Опаковки по 10 бр. Белите са на около 30 лв. при 8W, но си мисля само за декорация за сега. Затова питам и за цвят, пък по нататък ...
Но все още не съм решил какъв цвят да взема и не съм поръчал. Дано не свършат докато се наканя

Тема "С какъв цвят да осветя градината?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: