• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipbel - майстор
EDI написа:
За LGC серията на ДЖЕНЕРАЛ, ФУДЖИЦУ, ФУДЖИ говоря.Те имат функция 10 градуса.
Стига бе, аз имам 2 12-ки такива, не бях забелязал.Сряда се прибирам, ще проверя пак.
Аче са и пушки, при -15 даже няма проблем.

Ето тук на снимката се вижда добре как от север оранжерията така или иначе граничи с оградата откъм съседите и няма да изгубя много ако и сложа ТИ там.
Само трябва пратя жена ми на курорт някъде през това време. :-D

Прикачен файл

SS854057.jpg
EDI - майстор
Ами не ти е трябвала, затова не си видял. :)
Johny - майстор
Срещу нас има една голяма оранжерия за цветя и долколкото съм видал, зимата топлят само с едно кюмбе /печка/. Утре ще ги питам как точно спасяват цветята през зимата. Определено нямат термопомпа и климатици. Пет хиляди лева-това са 115м3 дърва, които ще стигнат минимум за 25 години :?
Имам такава вече 10 години, въобще не я отоплявам. Гледам кактуси, включително и такива, за които се знае, че не търпят температури под 15 градуса(Discocactus-и). До сега нямам измръзнал. Малко да се покаже слънцето и вътре става баня. А през нощите пада и до -8, ама не им пречи. За палми да не говорим-там въобще няма проблеми. Оказа се, че ако са на завет и не са нажмокани, издържат на много ниски температури.
partnerson - помощник
Ако навън е - 10 градуса , а искаме в помещението да е + 10, dT = 20. За отопление на оранжерия с обем около 90м3, в този случай са необходими 15-20 KW отоплителна мощност.
Ето едно подх. решение:
1. Индиректен дизелов отоплител BV 77 E ,20 кв, 1930,00 лв + термостат -около 100 лв.
2. Електрически калорифер B 18 с вграден термостат- 1300,00 лв.
3. ГАЗОВ КАЛОРИФЕР BLP 15- 15 KW, БЕЗ ТЕРМОСТАТ , но и с най ниска цена-320,00 лв.

http://www.otoplenie-bg.com/products.aspx?type=1
ESPACE - майстор
partnerson написа:
Ако навън е - 10 градуса , а искаме в помещението да е + 10, dT = 20. За отопление на оранжерия с обем около 90м3, в този случай са необходими 15-20 KW отоплителна мощност

Това пък как го изчисли?
lecki - специалист
Имаше начин с шума която се разлага и отделя топлина в оранжерията,
маи се разстилаше по редовете :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Зимно отопление на оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: