• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
timo1 - специалист
filmatoplo написа:
:) Здравейте Трифон зарезан мина :drinkers: , сега кога да подрязвам асмите :? :) .
даваи смело,утре или вдруги ден и аз и се качвам на моита :drinkers:
EDI - майстор
И сега може, но в последните години пради студовете аз изчаквам след средата на март, леко да се посъбудят пъпките.
Stefan_62 - майстор
filmatoplo написа:
:) Здравейте Трифон зарезан мина :drinkers: , сега кога да подрязвам асмите :? :) .
Ами, ако лозите са ти винен сорт може да режеш и сега, но ако са десертни изчакаи по трайно затоплене. С тези студове които бяха се очаква да има доста измръзнали лози/особенно десертните видове/ така, че може да се наложи да се режат само на чепове.
forski - специалист
Моите са повече десертни сортове и ще изчакам поне да мине първата седмица на Март и тогава ще ги режа.
Stefan_62 - майстор
forski написа:
Моите са повече десертни сортове и ще изчакам поне да мине първата седмица на Март и тогава ще ги режа.
По принцип лозите започват да развиват леторасли около средата на април /при благоприятни метео условия/, важното е при рязането да не е започнало обилно сокоотделяне в пръчките/или по точно казано, когато се режат да не плачат/ тогава изтичащият сок поврежда доста пъпки. Затова е добре да се режат докато не са станали трайно много високи темературите. За асмите е ясно, но докато не се стопи снега и не изпръхне почвата за лозята е немислимо влизането :lol:
v_tan - специалист
На тая асТма така ми се иска някой да и подреже Т-то. :?
kuuuuuul - майстор
Тази година и аз за първи път ще подрязвам асма,ама нищо не разбирам :sad: Става въпрос за десертни сортове/поне за такива съм ги купувал/.Миналата година едната/червено/ имаше доста ама към края нещо се скапа,другата бяла малко по малко но и то нещо не беше хубаво,имам и две съвсем млади без семки,които имаха по едно гроздче, но те изсъхнаха на стеблото.Та как става номера с подрязването :?
Stefan_62 - майстор
kuuuuuul написа:
Тази година и аз за първи път ще подрязвам асма,ама нищо не разбирам :sad: Става въпрос за десертни сортове/поне за такива съм ги купувал/.Миналата година едната/червено/ имаше доста ама към края нещо се скапа,другата бяла малко по малко но и то нещо не беше хубаво,имам и две съвсем млади без семки,които имаха по едно гроздче, но те изсъхнаха на стеблото.Та как става номера с подрязването :?
Разгледай тези сайтове:
http://agronet.bg/agro/lozarstvo/875-asma-loza.html
http://gradinar.net/1430-Kak-se-formirat-asmite-v-dvora
ZMeyGorianin - майстор
Моята асма един приятел на две кани вино и удари ножицата още след Нова година преди да хванат студовете :shock:. Ама пада и се защото е издънка на 5 години и преди три даде доста, но след това две години нищо :? . Дано се стресне и осъзнае иначе ще играе триона! И без това съм насадил 10 нови асмички миналата година и няма да и се моля много!
Гецата - помощник
Няма ли кой да коригира заглавието на темата,че при търсене на инфо за астма в гугъл попаднахме на Това,подрязване на асма и астма нещо не се връзват май.
За да съм по темата за асмата,гледам да я режа през март когато ми позволи времето,и не съм се излагал до сега надявам се и за напред.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Подрязване асма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: