Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
manobg - специалист
Фрезоването не се ли прави след като се изоре ? Понеже почвата е доста сбита и отъпкана с години.
muncho - специалист
Еее, преди да изореш няма да ти казвам,че трябва да изкорениш салкъмите :-D .
manobg - специалист
Бе притеснявам се, че съм закопал тръби и кабели. Не знам дали не може да се оре на по-плитко, но ще питам човека с коня :)
bigdragon - майстор
Ще използвам темата на колегата да доразвием въпроса и с какви селективни хербициди е добре да се работи при подготовка на терена и съответно, при развитие на тревната площ...

Ако може някой да посочи от къде във Варна могат да се закупят такива хербициди?
Например този: Пасифик СЛ
hidrazin - майстор
Не знам дали не може да се оре на по-плитко, но ще питам човека с коня :)
То и аз съм заровил тръби и кабели на 40см.Нито мотофреза нито кон или магаре орат на такава дълбочина.
Гледай само да не е трактор с плуг за риголване на 70 сантиметра. :?
:partyman:
manobg - специалист
Моите са на 30 см и това ме притеснява.
Тани - модератор
Аз ще си правя временна полянка , докато трае ремонта на къщата и понеже не ми се занимава с всичката тази подготовка на почвата , просто аерирах с гребло за аериране и нахвърлях преди 4-5 дни семена от бяла детелина. Надявам се тя да задуши останалите треви като порасне . Кто гледам как си завзема площта там където не съм я сял дори , ми се струва че ще се справи със задачата. Казаха ми , че и детелината била непретенциозна кум поливането и мисля да я засея под сливовата градина на село , за да не се налага да се пръска с раундъп между дърветата! Дано не сбъркам с това мое решение!
Привет!
Преди две седмици закупих тревна смеска.
След засяване и изтичане на 7 - 10 дена останах приятно изненадан от процента покълняемост.
Поливам редовно и заедно с тревната смеска на места се появиха и бурени - най-вече троскот. Тревичките не са укрепнали и се притеснявам да вляза в парцела. Моля отговорете ми на следния въпрос: колко дена трябва да изчакам преди да мога да вляза и съответно стапча тревичките. Четох, че трябва да изчакам порастване на тревата минимум 8-10 см. реди пърно косене, но до тогава троскотът ще е станал 30-40 см.
Предварително Ви Благодаря!!!
hidrazin - майстор
Вече няма значение кога ще влезеш. Троскота така или иначе ще ти превземе тревата. Няма лошо - ще си имаш троскот.
Ако искаш трева - Раундъп или нещо подобно няколко пъти през лятото. Ново засяване есента - септември.
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Аз ще си правя временна полянка ....семена от бяла детелина. Надявам се тя да задуши останалите треви като порасне . Дано не сбъркам с това мое решение!
Тани, временно при детелината няма.
В последствие ако решиш да я махаш ще ядеш...
За задушаването ще задуши, и да по-непретенциозна е към поливането и май към тъпкането.
Имай предвид че догодина ще е обхванала двойно по-голяма площ.

За мен сместа от детелина и райграс стои по-добре от чистия райграс или тревна смеска.
По-зелен е килима, но може да е заради моята почва.

Предимство на детелината е че можеш да не я ториш, защото абсорбира азота от въздуха.
Косенето на детелина е доста по-трудно от трева - прави повечко листна маса и тежи повече в коша. Абе иб@ло си е м@мата като влезеш с косачката.

Тема "Защо не никне тревната смеска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: