• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
cefy - специалист
Уважаеми колеги!
Моля за коментар/съвет как да си реша долу указания проблем!
Трета година поред ми се появява петно в тревата от юни до септември по време на големите жеги!
Поливането е равномерно на цялата площ, аерирам, грапя, наторявам, всичко е както е по книгите!
Като се появи петното, засявам нова трева, пониква до септември и....до следващия юни!
Моля за Вашите мнения/коментари/предположения!

Прикачен файл

grass2.JPG

Прикачен файл

grass1.JPG
hidrazin - майстор
Отдолу да нямаш някоя шахта? (или имане)
:partyman:
cefy - специалист
Имам тръба на канализацията, ама е на дълбочина повече от 1 м...?!а плюс това съхне само там а тръбата минава през цялото място....
имане няма - знам, щото съм копал канала за тръбата...пък и тревата сам си я правих (три пъти)...докато я докарам на горе-долу приемлив вид.....заравнено е навсякъде, не може причината да е отичане на водата само на това място....????
Голямо чудене!?
ZMeyGorianin - майстор
Кучето да не би да си е харесало мястото за тоалетна?!
VLADO66 - майстор
Възможно тръбата на това място да е спукана и от излизащите газове тревата да се трови.
cefy - специалист
И тръбата не е, и кучето не е....другаде е някъде проблема.... :?
hidrazin - майстор
Наистина е странно. Ако можеш направи снимки в близък план - да се вижда самото поразено място и границата между
мъртвото пространство и тревата.
Подобно нещо съм виждал при закопана плитко бетонирана яма и отгоре залята с асфалт. Асфалта с години отделя токсични за тревата
продукти и над шахтата не вирее почти нищо. Ама само почти - просто тревата е по-слаба и недъгава там. Ама не съм виждал чак да изсъхва тотално.
Провери с гайгеров брояч - може да имаш някое голямо парче радиоактивна богата руда !!! :? Ама то и тогава няма да изсъхва тотално и даже може да имаш старано голяма трева. :cool:
:partyman:
nikolson - майстор
На първата снимка малко по-долу,вдясно също се вижда подобно прореждане на тревата.По-горе пък се вижда,мисля,шахта.Ако тръбата върви по тая линия,значи е от нея,вероятно по снадките.Щом е само лятото,значи е свързано с някакво отделяне.Изхвърлял ли си пръстта от това място?Зимата затревява ли се?
Spassow_lbg - специалист
изкопай един бел от земята и я смени с друга, явно има нещо в нея
batkotony - специалист
Изкопай дупка на цялото повредено място на дълбочина поне около 30-40см и постели някаква мембрана или обикновен найлон и засипи по възможност с пръст от друго място.Още по-добре ще е,ако изкопаеш до тръбата и застелеш още там за да има по-дебел слой почва под тревата...
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тревата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: