Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
Преди дa зaложa мaтериaлa,ябълките ги режa нa едро и ги остaвям дa зaгният в бидон при отсъствие нa въздух.Отсъствието го постигaм кaто посипя отгоре зaхaр(декстрозa).След 3-4 денa омеквaт и тогaвa ги смилaм с дрелкaтa.В моментa съм зaложил 4 по 150 л и 1 по 200 л бидони
То аз и с прасковите правя така, все пак на ден събирам по една- две кофи. За една седмица бидоня е готов :)
Krass - майстор
Ябълките-през фуражомелката. Стават на мармалад. Отвор на решетката около 2,5см.(арсеналска дупчена ламарина от патрони)
hygro - майстор
Krass написа:
Ябълките-през фуражомелката.
Така чупиш семките. Меленето трябва да е такова, че да остават цели.
Krass - майстор
hygro написа:
Krass написа:
Ябълките-през фуражомелката.
Така чупиш семките. Меленето трябва да е такова, че да остават цели.
Абе човек не знае от какво дебелее :wink: Това е в кръга на шегата. Лошото е, че ябълките варих пролетта останали от миналата година, а тази реколтата е такава, че май ще купуваме.
Bavarcho - напреднал
А каква захар сложи?
Защото според мен в нея е проблема!

п.с. за фирмата на захарта питам, защото от опита съм остановил че с захарта на някой фирми не става нищо....
Stefan_62 - майстор
Какво стана с материала от ябълките, ще се вари ли ракия :lol:
kopaiko - специалист
Минаха 17 дена от слагането на ябълките, матеряла падна доло, премерих захарност 0% и хайде в казана, текна 65 градуса съвсем нормална ракия.Обаче другите два бидона все още леко врат макар че и там захарноста е 0% и мисля утре да ги варя.
Stefan_62 - майстор
kopaiko написа:
Минаха 17 дена от слагането на ябълките, матеряла падна доло, премерих захарност 0% и хайде в казана, текна 65 градуса съвсем нормална ракия.Обаче другите два бидона все още леко врат макар че и там захарноста е 0% и мисля утре да ги варя.
Добре е текнала да си я пиеш със здраве и приятели :partyman:
iivanov - майстор
Stefan_62 написа:
да си я пиеш със здраве и приятели :partyman:
По-добре сaмо със здрaве,че с приятели бързо свършвa.Aз по принцип не бързaм.Изчaквaм известно време зa дa съм сигурен,че нямa остaтъчнa зaхaрност.Тaкa крaтунaтa не боли.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Stefan_62 написа:
да си я пиеш със здраве и приятели :partyman:
По-добре сaмо със здрaве,че с приятели бързо свършвa.
Що бе Иво кво толкова против имаш приятелите, човека каза, че имал три бидона с материал :lol: А и Христос е казал, ако имаш две ризи дай едната но приятел. Аз примерно, ако сваря 100л. ракия половинато я изпиваме с приятели и комшиите, не че от тяхна страна няма възвращаемост, но трябва да споделяме насладата с ближните :lol:

Тема "Джибри от ябълки не завират ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: