Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipbel - майстор
На бележката от разсадника пишеше Acer Palmatum purpureum.
Засях си го дръвчето в очертанията на бъдещата волиера за гълъбите. Надявам се няма да го осират много
другата пролет като ги развъдя. :evil: Че е готино.
Въпроса ми е - мога ли да му подрежа долните клони. Започват почти от началото на стеблото му. И ако да - кога ?
Ранна пролет ? :?

Прикачен файл

SS854408.jpg
bonevvv - специалист
Имам един руски атлас за отглеждане на бонсай. В него пише че клена, включително японския, се реже през зимата и пролетта.
peterdimov - специалист
Моите съседи имат такова чудо и го оформят когато е "в покои",демек напролет рано
ftubusa - специалист
Аз знам, че не се реже, а се чупят клонките. Пролетно време се чупят измръзналите и така. Това го знам от два градински центъра където имаха доста добри екземпляри. За съжаление аз не се справям с отглеждането му.

http://mygardenflower.blogspot.com/2012 ... st_27.html Ето го и моето кленче.
puutarha - помощник
pipbel написа:
На бележката от разсадника пишеше Acer Palmatum purpureum.
Засях си го дръвчето в очертанията на бъдещата волиера за гълъбите. Надявам се няма да го осират много
другата пролет като ги развъдя. :evil: Че е готино.
Въпроса ми е - мога ли да му подрежа долните клони. Започват почти от началото на стеблото му. И ако да - кога ?
Ранна пролет ? :?
Ранна пролет най добре. Няма проблем да го подрежеш и оформиш както искаш то не е овошка да си има особености за плододаването. При Ацера главното е декоративният ефект, който се цели да се постигне с него. За отглеждането е важно много да му се уцели подходящо място в градината - завет и пряко слънце, дренирана, но богата почва и редовно, но умерено поливане.
cecovili - напреднал
Можеш да подрежеш спокойно японския клен напролет, а даже и по късно. Но това дърво е твърде хубаво, а също и скъпо и не се налага да го правиш каквото и да е. Не мисля, че трябва да му подрязваш клони или да оставиш гълъбите да унищожат нежните му листа.
Японският явор е уникално и високо ценено растение навсякъде по света, виж повече за него на - http://ecodesign.bg/2012/03/acer-palmatum/

Тема "Японски клен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: