• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
При нас листата още са на 50%,но скоро ще стане за пръскане.Дано да даде време.С чесъна тая година имах грандиозен провал,като не го прибрах навреме и повечето остана в земята.В момента имам пресен на височина 15 см.Чудя се,дали да го изора или да го оставя за зелено,рано на пролет? :? Свинското си подхожда с пресен чесън...
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
При нас листата още са на 50%,но скоро ще стане за пръскане.Дано да даде време.С чесъна тая година имах грандиозен провал,като не го прибрах навреме и повечето остана в земята.В момента имам пресен на височина 15 см.Чудя се,дали да го изора или да го оставя за зелено,рано на пролет? :? Свинското си подхожда с пресен чесън...
Не се притеснявай не е само при теб така с чесъна и аз не го прибрах навреме :lol: , даже имам и един сорт лук, който е основно за зелено и той си остана цяло лято в земята и сега и аз си имам 15-20 см. зелен лук и чесън. Единствено извадих лука на глави, който тази годиа стана страхотен. Ще сея новите лук и чесън на пролет :lol:
svetoslavoff - специалист
Много ларж го давате!
Единият не извадил чесъна, другият лука, че да не бяхте ги сели:) Шегичка ей, да не се засегнете:)
Аз вече напръсках есенно, засях и повечето чесън. Миналата година закъснях и го засях март и почти половината стана "летен", сиреч главата е една едра скилидка и не е много траен.
iivanov - майстор
Не сипвай сол в раната,човече,че гъбичасах от оплюване на брадата.А чесъна ти е болен,за да не трае.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Не сипвай сол в раната,човече,че гъбичасах от оплюване на брадата.А чесъна ти е болен,за да не трае.
Не се къхари :lol: ,а колкото до чесъна всичко си е наред, трае си, но както казах си остана в земята :lol: и сега си имам пресен зелен без да съм сял. :lol:
forski - специалист
Колеги имам половин доза Бордолезов разтвор и половинка туба Акарзин останали ми от есенното пръскане както и малко Нуреле.
Грешно ли е да направя един микс в десет литрова туба и да напръскам овошките, дръвчетата тъкмо се разпукват и още нямам цветове!
Овошките са млади вишни, череши, ябълки, райска ябълка, круша и две стенлейки както и един хинап :)
Има ли универсален препарат с който мога да ги напръскам всичките пред цъфтежно?
Stefan_62 - майстор
forski написа:
Колеги имам половин доза Бордолезов разтвор и половинка туба Акарзин останали ми от есенното пръскане както и малко Нуреле.
Грешно ли е да направя един микс в десет литрова туба и да напръскам овошките, дръвчетата тъкмо се разпукват и още нямам цветове!
Овошките са млади вишни, череши, ябълки, райска ябълка, круша и две стенлейки както и един хинап :)
Има ли универсален препарат с който мога да ги напръскам всичките пред цъфтежно?
Бордолезовият направо го изхвърляй, годноста му е до 24ч., с Акарзин се пръска още когато пъпките са в покой, а Нурилето можеда го смесиш с друг препарат. Малко си закъснял, сега може да ги напръскаш с Тирам или Дитан +Нурилето.
forski - специалист
Stefan_62 написа:
forski написа:
Бордолезовият направо го изхвърляй, годноста му е до 24ч., с Акарзин се пръска още когато пъпките са в покой, а Нурилето можеда го смесиш с друг препарат. Малко си закъснял, сега може да ги напръскаш с Тирам или Дитан +Нурилето.
В събота ще ги напръскам, просто цяла седмица не спря да вали и ми обърка плановете, благодаря за съвета :) !
iivanov - майстор
Не бих използвал и нурелето.Препарата не е системен,но има проникващо действие и е с дълъг срок на последействие.Остави го за следцъфтежно пръскане.Сега си търси някакъв пиретроид.
forski - специалист
Значи само с Тирам или Дитан, Нурелето неблагоприятен ефект в/у цветовете ли ще има?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: