Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
От няколко години взимаме елха с корени, с цел присаждане след празниците, миналата година обаче 2 не се хванаха,по-миналата също 1-на (преди години само 2 пъти се хванаха,но почти не растат).Кажете вие как процедирате с дърветата - докато са окичени поливате ли ги, по колко вода, след свалянето на украсата къде ги държите на открито или вътре, пак вода дали слагате? При присаждането-рано на пролет ли е и нещо по-специално има ли?
VLADO66 - майстор
Проблема с тези дръвчета е че след празниците се изкарват навън на студа след като са били на топло и се стресират,измръзват и в много случаи умират.Необходимо е дървото да се държи вътре до пролетта.Полива се веднъж седмично поради сухия въздух в помещенията.
ESPACE - майстор
batence81 написа:
(преди години само 2 пъти се хванаха,но почти не растат)
Преди много години (сигурно поне 30) чичо ми зася две млади елхички на село. Първите 10 години да са пораснали с 50-60см. Сега са 5-6 метрови дървета. В общи линии отначало събират сили, после тръгват :) И ако са на просторно и слънчево място още по бавно растат - тогава стават кичести.
batence81 - специалист
миналата година бяха в стаята докато ги засадих,почнаха да капят иглички, не знам дали не съм ги удавил, кофата няма дупки.
bulhomes2 - майстор
Бях тръгнал преди време да засаждам елха в двора. Обаче някой ме предупреди, че имало поверие, че не е на хубаво да имаш иглолистно дърво в двора. След това обърнах внимание, че един приятел имаше бор в двора - баща му почина още като ученик, майка му преди няколко години няколко години след пенсия. Съсед на вилата също с бор в двора, няколко пъти печелил "най-бърз пощальон на Балканите", почина без да е бил болен, сам (откриха го след няколко дена...). Възможно е да са внушения, но не съм си ги измислил аз.
gogata1987 - специалист
Отдавна не бях чел по-глупаво суеверие. Нищо лично де, сам казваш, че не ти си го измислил. Въпроса е, че не трябва да му вярваш.

П.П. На вилата имам 8 броя 20+ метрови смърча в двора на по повече от 50 години, пък нищо не се е случвало. Да не говорим, че някъде из тези борове има гнезда на кукумявки и лятото редовно се случва да изкарат акъла на хора, които са ми на гости и не са свикнали. А и за тези птици има разни глупави вярвания. :-D
cecovili - напреднал
Има доста причини, заради които коледната елха умира. Аз лично имам поне 5 години елха в саксия на терасата и е още жива. Повече за грижите за коледни дървета прочетете на тази страница -http://ecodesign.bg/2010/12/koledno-darvo/

Тема "Жива елха-грижи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: