• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
При теб вземи ги раздели по равно - 3 на 3. Все още съм леко притеснен дали ще ти стигне налягането от чешмата. Дебита го имаш но налягането не знам. Ако се окаже малко за 6 пръскалки ако си ги разделил 3 на 3 по-лесно ще е после да ги направиш на два кръга.
:partyman:
nv952 - майстор
ОК по план в събота трябва да почне копането на канали и инсталирането.
nv952 - майстор
Днес започнах с поставянето на тръбите.когато пуснах водата и седя малко под налягане и изведнъж едната тръба преди клапана излезе.след като го разглобих се оказа че съм объркал как се слага бялото пръстенче и сега ме е страх да я оставя с налягане да не вземе да излезе че тогава както хидразин каза ще ме е страх от родителите ми като видят сметката.И още нещо пробвах програматора и работеше клапана се отваря и затваря без проблеми но като се затваря почва да "скача".Така се получаваше като затворя изведнъж кранче тип сфера
Изображение
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E7yVWJ5GVzY[/youtube] това е клапана усилете малко звука за да чуете.

Прикачен файл

P130413_1258.jpg

Прикачен файл

P130413_1258[02].jpg

Прикачен файл

P130413_1337.jpg

Прикачен файл

P130413_1417.jpg От ляво на дясно
Белия кабел е за клапана
Оранжевия ми е разклонителя
Бялата тръба до тази за водата е гофрираната за защита на кабела
И последната е тръбата за вода.

Прикачен файл

P130413_1258[03].jpg
georgebg - специалист
много полезна тема, и понеже hidrazin виждам че разбира достатъчно :prayer: бих искал да се обърна и аз за съвет към него.
Ето кратък план на моята градина:
Изображение
Идеята е за автоматизирано поливане на тревната площ , която включва всичко без алпинариума и частта под кипарисите, които засенчват толкова че трева не вирее - там предвиждам да си сложа люлката и някой друг камък + цветна аранжировка на терена :)
Нарисуваните дървета и ела не пречат според мен на поливането - достатъчно високи са, а елата преди мен е окастрена та да минава човек под нея :( .
Дебита е хидрофор 800W Raider :shock: 3600л/ч, налагане 3-4 бара май.
Какви и как да разположа разпръскватели, на колко кръга, като се има впредвид че тръбите могат да тръгнат от долния десен ъгъл и като цяло предпочитам да използвам периферията , където поради високи бордюри, плътни огради и т.н. се коси трудно и ще положа по цялата периферия лента с 30 см. чакъл, та поне като разбутам сега да положа и тръби и разпръскватели ...

Благодаря предварително на всички отзовали се :)

Прикачен файл

PLAN.jpg
tinalex - специалист
В баумакс има промоция на изскачащи разпръсквачи Гардена по 14лв-малките.Пръскат на 2-3м при 2бара.Аз взех 4,от които монтирах 3.Сложил см 2 помпи последователно-Райдер от най-евтините и пресостат.Полиетиленови тръби 32мм.Захранва ги добре и пръскат на 2м радиус.Вземи си и филтър,около 40лв,че се запушват цедките на разпръсквачите.При този терен може да си ги разпределиш така че леко да се застъпват по радиусите на поливане.Според мен помпата ще дойде слаба-сложи още една последователно,за да не купуваш още един фидрофор.Предвиди и кран за източване зимата.Успех.
tinalex - специалист
Извинявай-забравих-на разпръсквачите пише дебита при определено налягане-сметни си каква да е помпата.На този клас помпи не може да се вярва на техническите данни.
hidrazin - майстор
tinalex написа:
В баумакс има промоция на изскачащи разпръсквачи Гардена по 14лв-малките.Пръскат на 2-3м при 2бара.
Това промоция ли е? Това са много смешни разпръсквачи на много висока цена и ..... не вършещи никаква работа. Нищо общо нямат с истинските разпръсквачи.
nv952 - майстор
А защо клапана ми се тресе когато спира никой не казва.
http://www.youtube.com/watch?v=E7yVWJ5G ... r_embedded
hidrazin - майстор
с такива клапани не съм работил. Ти си взел Rain Bird а не Hunter. Спазил ли си посоката на водата? Кои проводници на трансформатора използваш за захранване? Кога се тресе - когато е затворен или когато си му подал напрежение?
nv952 - майстор
Не на Хънтър е http://napoqvane.com/valves/valves_hunt ... _24V_w_reg
кабелите са от интернет както казах по горе и посоката е спазена ако имаш предвид стрелките който са нарисувани върху него.
Тресе се само като затваря на клипа се чува
на трафа ползвам двата крайни сини проводници.
А от носно тресенето същото се получаваше когато изведнъж затворя кран сферичен.
Клапана си стои спокойно когато се отвори но при спиране на захранването и съответно затварянето му започва да се тресе за около 5 секунди.понеже е с реглаж на дебите се чудя дали има нещо общо
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29

Тема "Автоматична поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: