• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dream1984 - напреднал
След като направихме подпорната стена отново се връщаме на пътеката....
Както виждате от снимката по долу почвата от подпорната стена сме я изсипали върху пътеката тъй като тя не е права а е малко пропаднала и трябва да качим нивото и за да я изравним, а и другото е че ще докарват хумус който ще вдигне нивото, а хумуса не е подходящ за изграждане на пътеки тъй като пропада. Та въпроса ми е след като изравним пътеката и трамбоваме какво следва. Идеята ми е от двете страни да има бордюри с размери 100/16/8 ако не се лъжа и в тях да наредя плочките само че самите бордюри незнам как се слагат, те са глъб и зъб и незнам трябва ли замазка или нещо такова. С две думи въпроса ми е може ли да направим пътеката без никакъв цимент, бетон - еко пътека да е :)

Прикачен файл

20130512_182617.jpg
20130512_182617.jpg (86.36 KиБ) Видяна 3927 пъти
VLADO66 - майстор
Има и прави бордюри.Края на правата част трябва да дойде на нивото на плочките така че трябва да се смята.Какво ви пречи вместо пясък да поръчате земновлажна замазка и да сложите някое железце,и без това е хубаво бордюрчетата да се укрепат от вън с разтвор.В къщи като ги редих ги лепих едно за друго с евтино лепило за плочки-така се избягва поединичното размърдване.
dream1984 - напреднал
ами аз мислех да залепя бордюрите един за друг да ги закопая малко в земята и просто между тях да изсипя пясък и да наредя плочките...
иначе земновлажния разтвор само се хвърля и отгоре се редят плочките ли?
VLADO66 - майстор
dream1984 написа:
ами аз мислех да залепя бордюрите един за друг да ги закопая малко в земята и просто между тях да изсипя пясък и да наредя плочките...
иначе земновлажния разтвор само се хвърля и отгоре се редят плочките ли?
Бордюрите трябва да се вкопаят и да се изравнят под конец в зависимост от широчината на пътеката,а тя се установява като в началото и в края сложите плочки с съответната фуга.Нареждате бордюрите,настилате замазката като отдолу е добре да сложите найлон и мрежа и я подравнявате.На другия ден полагате плочите като под тях слагате циментово мляко.
dream1984 - напреднал
малко не разбирам но няма ли някой сайт или клип в тубе-то в който да има описани начини и стъпките за направа на различни пътеки...може и на английски - на ти съм с тоя език :)
единственото което намерих е ето това... http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=35&t=1777
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на пътека" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: