Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
zelenbon - помощник
мисла по 50 вата на стелаж е нормално
valja - напреднал
Аз съм решил това, като съм развил реотан за 400 W и съм го навъртял на зиг-заг на бакелитова кутия от ампермер или ватмер. Това се вижда тук:
Изображение

Долу вляво - духащ нагоре с вентилатор.След това вкл към фазорегулатор, а последния към терморегулатор. С фазорегулатора може да си регулираш мощността от 0 до 100%. От едната страна на кутията съм прикрепил вентилатор за компютър 220 АС.Миналата година когато беше на етажи ползвах една от евтините печки но много дрънкаше вентилатора и. Печката я поставих на по-долен етаж и направих място въздуха да се продухва на горе - така се оптимизираше температурата по етажи. Трябва много да се внимава за изолация и пожароопасност.
zelenbon - помощник
тая крушка дето свети много модерна по цел ден ли свети
valja - напреднал
Тази крушка е в LED изпълнение - мощни светодиоди и свети от 12 - 14 часа на денонощие - замества дневната светлина. На практика е създадена за тъмно помещение да замества слънчевата светлина. Мощността и е 150W но не в топлина, а в светлина. Тази мощност е за 1 кв. м. площ на по-голяма площ намаля интензитета на осветяване. Подбрах я в специално съотношение между червения и синия спектър, което различно за различните фази на развитие.
pipilica - майстор
Колко време ползваш тялото със светодиодите, имаш ли наблюдение как се отразява на растенията. Щото аз ползвам лиминисцентни лампи 4бр. Osram fluora 77 и 2бр. Osram biolux 965 на площ 1,2м/0,6м малките растения се чувстват супер. При това люпилника е в северна стая и не виждат слънце.
valja - напреднал
За пръв път ще го използвам тази година и най-вече за разсад. Часовете които дават на LED осветлението са 50 000 - да се надявам че ще издържи поне половината от тях. Миналата година не ми поникнаха равномерно семената, а само тези, които плътно ги огряваше слънцето и за това се реших да сложа такава.
zelenbon - помощник
решил съм крушките да ги заместя с канталнавит на стъкло как ще кажете
zelenbon - помощник
нагреватерите паралелно или успоредно да ги свържа
valja - напреднал
При последователно свързване на два нагревателя с еднаква мощност, общата мощност пада на половина, а при паралелно свързвани на два нагревателя с еднаква мощност се удвоява, ти преценяваш оптималната - не бива да се прекалява - по-добре е слабо да грее отколкото силно, но ще ти трябва и терморегулатор
pipilica - майстор
На стария ми люпилник отоплението беше три нагревателя е такиваИзображение свързани последователно. Бяха на дъното на шкафа и през подобен тремостат Изображение и работеше много добре.
По-добре вземи готови нагреватели и си ги свържи само.

Тема "ИНКУБАТОР ЗА СЕМЕНА ЗА ЦВЕТЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: