• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gandalf_hsr - специалист
Здравейте дайте съвет как да ги вдигна тези доматчета че някакви хилави вървят.Изображение
Изображение
Изображение
Засадени са на 04.02 сорта е Амати,посипани са две седмици след поникването че щяха да се счупят и пак вървят хилави.Миналата седмица ги поливах с универсален течен тор на фирмата ivesto в концентрация 10 мл.от тора разреден в 1.5л вода.Попринцип ги поливам на четери дни.Може ли от прекомерната влага да стоят хилави.Тиквичките са почти готови за разсаждане поне според мене Изображение.Всякакви съвети са ми от полза защото тази година ми е първото правене на расад.
hidrazin - майстор
Само не знам какво не Ви харесва разсадът ми от домати? :? Специален сорт - топузлии. :-D
:partyman:
Stefan_62 - майстор
gandalf_hsr написа:
Здравейте дайте съвет как да ги вдигна тези доматчета че някакви хилави вървят.
Здравей, когата правиш нещо за първи път /в случая разсад/, първо се поинтересувай малко как и кога се прави. Доматите са ти добре и въпреки, че си ги пикирал малко рано /можело е да изчакаш още/, намали поливките поне през 10-на дена или ако започнат леко да завяхват и ги дръж някъде на по-хладно и осветено място /17-18 градуса температура/. Колкото до тиквичките и те доста са се поиздължили, но ми е интересно къде ще ги сееш по това студено време, а като ги гледам вече са готови за пресяване.
gandalf_hsr - специалист
Тиквичките мисля да ги сея под двоен найлон.Тука сутринта е около 5-6 градуса а през деня 10-14 градуса.Мисля че няма да измръзнат.Доматите мисля да ги вадя в началото на месец Април пак под двоен найлон,миналата година на 5 април прехвърлих купен разсад домати под двоен найлон и нямаше почти никакви проблеми само един че ги купих за амати а се оказаха някъкви ситни с дебела ципа.Раждаха добре но не ставаха за салата и птиците ядяха рани домати.Рано ли е да засея краставици в кофички,и те ще се прехвърлят в двора през средата на Април.
Stefan_62 - майстор
Щом е топло и ще са под двоен найлон става, но ако краставиците ще ги сееш директно на вън е още рано да ги залагаш. Изчакай поне към края на месеца, а и като гледам пролетта я дават студеничка и дъждовна.
Stefan_62 - майстор
Ето го и моят разсад на три седмици.
Изображение
Изображение
Изображение
shishkov78 - специалист
Моите ги посадих края на януари, а краставиците преди седмица и малко. Ето ги към настоящия момент.

Прикачен файл

IMG0087A.jpg
IMG0087A.jpg (14.86 KиБ) Видяна 2777 пъти
shishkov78 - специалист
Ето и краставиците.

Прикачен файл

IMG0088A.jpg
IMG0088A.jpg (12.16 KиБ) Видяна 2777 пъти
Stefan_62 - майстор
shishkov78 написа:
Ето и краставиците.
Абе раничко е още за краставиците да се сеят семената, освем ако няма да ги садиш в отопляема оранжерия. :?
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: