• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Хм, при най-китайските коси съотношението е 1:25, т.е 40 мл/л. Оттук си прави сметката, колко повече си сложил.
zuk - напреднал
brum написа:
... Май малко повече му идва маслото (500мл бензин, 50мл масло) и пуши бяло. Ама си работи иначе.... С кордата е по-добре от колкото с ножа. Явно тревата ми е крехка за ножа и само я "гали". Или пък на ниски обороти да работя и затова така да става, знам ли :) .
В този магазин не ти ли обясниха поне основни неща? Прочети си ръководството за потребителя и не си прави експерименти с горивото! Няма да спестиш много, ако използваш каквито масла са ти останали от тук, от там. Автомобилните 2Т масла не са подходящи. Тези машини работят с поне 2 пъти по-високи обороти.

Работи се с пълна газ - и с корда, и с нож.
kr1100 - майстор
Използвам от години мерителни чашки с деления 5/7,5/10/15/20 мл от детски сиропи / не помня какви бяха/.
@iivanov Не подценявай марковите машини ! Имам Хукс... 125R от 2008г -вчера се бори с 2 дка висока 50-60 см трева.Кося редовно 3дка и малко отгоре. Досега нито цилиндър ,нито свещ съм сменял.Пали бързо.Слагам само масло на Хукс .. Туниговал съм само скобата на кормилото с такава от Щил.
Последна промяна от kr1100(стар) на нед апр 27, 2014 9:22 pm, променено общо 1 път.
angel_ov - специалист
Добре де, какво му е на мерителното шише? В повечето пъти него ползвам, а и на щилката шишето си е същото.
Stefan_62 - майстор
angel_ov написа:
Добре де, какво му е на мерителното шише? В повечето пъти него ползвам, а и на щилката шишето си е същото.
По принцип нищо, но продават масло различни разфасовки и в обикновени пластмасови шишета и ако нямаш мерително шише се прибягва до спринцовки или мензури.
VLADO66 - майстор
Аз от около три години сипвам в бензина едно минерално масло което ми е останало -Лики моли с добавка молибденов дисулфид в него и резачката пее.
iivanov - майстор
[quotе]
@iivanov Не подценявай марковите машини ! Имам Хукс... 125R от 2008г...[/quote]
Ами не ги подценявам.Ама в този клас предпочитам нещо по-евтино.Това, че машината ти работи от толкова време, не е атестация за качество, а за късмет.Щото още следващия резервоар със скапано гориво, може да ти докара дерюга на цилиндъра, счупен колянов вал и т.н.
brum - майстор
Може и аз да съм разчел грешно мерителното шише :) . Даже като се замисля е много вероятно. Ама ще си взема една спринцовка (че е стотинки) и ще меря с нея следващият път.
gibson58 - специалист
Виждам,че някои тримери се продават с корда и трилъчев диск,някои пък с корда и циркулярен,а някой и с трите.Та въпроса ми е на всички ли могат да се монтират всякакви накрайници (диск,циркулярен,корда,трилъч и т.н.) или щом се продава с корда и диск ,ще може само с тях де се работи и няма да може да се сложи циркулярен примерно?
brum - майстор
Още малко впечатления от косата - с нормално количество масло не пуши.

Смукача се оказа, че не е като смукач на москвич или на мотор, нито като тоя на генератора. Ако затворя смукача и подам газ - глъхне и загасва. Ако го отворя до половина - не може да развие максимални обороти. Ако го отворя до край - работи добре. Това пише и по инструкции - да се пали на затворен смукач и да се отваря след като запали и позагрее. Първият път като ги четох бях сигурен, че някой е превел нещо грешно и реших да не им обръщам внимание, ама след 2ри прочет днес и след малко натрупан опит се оказаха вярни.

Та не разбрах много много тоя смукач за какво е. Аз все си я пала на отворен - и топла, и студена. Нещо не разбирам каква му е ролята - може би ограничител на обороти? И кога трябва да е затворен и защо?

Нещо друго ми направи интересно впечатление - като почне да свършва бензина мотора се форсира по-лесно, работи по-равномерно и може да вдигне забележимо по-високи обороти. Ама това продължава около минута и после гасне, щото бензина съвсем е свършил :) . Чудя се дали нещо някъде не е объркано по настройките на карбуратора ...

И едно неприятно впечатление - вибрациите. След литър бензин като я пусна на земята ръцете ги усещам как си вибрират сами. Откарват 10тина минути леко изтръпнали и "самовибриращи" на усет. Това при хубавите маркови коси има ли го?

За разхода на гориво да споделя - с моя нулев опит с 2 литра бензин окосих 400 кв.м без проблеми. А тревата хич да не е - на повечето места беше стигнала 40-50 сантиметра (до коленете както се казва).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: