• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Т'ва с повечето масло, няма нищо лошо, стига да е в някакви граници.В книжката на хускварна дават 1:50 с масло хуск, а с друго 1:40.Допуска се съотношение до 1:33.При олеото се слага 1:50 с техни масла или с аналогичен стандарт.Ако стандарта не се знае-съотношение 1:25.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Т'ва с повечето масло, няма нищо лошо, стига да е в някакви граници.В книжката на хускварна дават 1:50 с масло хуск, а с друго 1:40.Допуска се съотношение до 1:33.При олеото се слага 1:50 с техни масла или с аналогичен стандарт.Ако стандарта не се знае-съотношение 1:25.
Явно за различните машини от дадена марка, съотношението е различно :? . В книжката на моя трион Хускварна дават съотношението да бъде 1:40 / 25мл. на 1л./ и изрично предупреждават да не се използват двутактови масла за автомобили и мотолници.
forski - специалист
Husqvarna 323rII по-книжка 1:50 толкова и слагам, до момента вече трета година в експлоатация, проблеми няма :)
На Щилката 028 пак по-толкова и слагам, ама тя е куче и половина, и да и налея, и да не и налея пак ще работи :-D
Oбщо взето се придържам към инструкцията и каквото пише, такова и по-толкова наливам, макар да е общоизвестен факт, че последното нещо което чете българина след като си купи нова стока е инструкцията :)
Грижете се за машините си, и ще ви служат дълго и безпроблемно ...

Прикачен файл

722529279.jpg
722529279.jpg (103.96 KиБ) Видяна 1630 пъти
Stefan_62 - майстор
forski написа:
макар да е общоизвестен факт, че последното нещо което чете българина след като си купи нова стока е инструкцията :)
По принцип е така, но не вярвам някой да нарине сумата ти и пари и поне от любопитство да не разгледа книжката и да прочете поне как да я подържа и се грижи за машината. При мен си е закон при покупка на техника да прочета първо инструкциите и да си подчертая по-важните неща които трябва да се спазват, пък ако ще и да е някоя обикновенна дрелка.
dobrev3 - помощник
Здравейте, първо благодаря на Алцек за хубавото обяснение как се навива кордата на главата , че не ми се получаваше ама стана :partyman:. Да попитам кордовата глава тая оригиналната колко време може да се използва , казаха ми в един сервиз 3-4 пренавивания и сигурно няма да мога да я използвам, а ми се вижда доста надеждна в сравнение с една която купих струваше 20 лв навита уж със 7 м корда пък то я имаше 4 я не и още след първото косене 2 от зъбчетата които защипват капака се счупиха... И се чудя тая оригиналната ако не издържи и тя много тоя от по 20 лв ако смятат да ми се чупят така и на всяко косене да сменям и глава ще излезе златно косенето. Иначе да си кажа че съм с един китаец 43 куб. , купен от Практис (много съм разочарован от тоя магазин понеже си купих косачката от там , а не продават нито корда 2,4 нито глави . Всеки път като ида тоя ми казва таман се свършиха :Д :Д ) Доволен съм като цяло , кося си без проблем за сега само дето на по гъста трева се запъва нещо ама за толкова парички не очаквам чудеса да прави.
Илчо Илиев - майстор
Гоше и от мен имаш една студена бера :partyman: за показното как се зарежда кордовата глава..
Аз бях прескочил да погледна как се прави тая гимнастика,но онзи ден се наложи да сменям корда и имаше доста споменавания на целия китайски народ...
Дръпнатите сложили някаква измислена корда, която от най малките издънки се чупи,а за някоя яка лобода...забрави, та си взех от дом. майстор някаква квадратна, пише 2,7,но явно е по диагонал,но се оказа доста добра,само най-сериозните стебла на лободата-към 2см дебели и се опират...
Проблема стана с навиването на пустата корда....и особено като не знаеш тая подробност със защипването на краищата...
Абе аз видях ,че има някакви каналчета,но ....
Ся, проблем има с макарата,явно е дефектна, стои като смачкана,каналите ,където се навива кордата не са прави,а на места свити и не може да се навие много корда,а и след това се заклинва и не излиза лесно..
Въпроса е, имали някъде да се продават само такива макари,че не ми се купува все още друга глава...
Главата си е оригинално китайска, от по-големите...
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
Въпроса е, имали някъде да се продават само такива макари,че не ми се купува все още друга глава...Главата си е оригинално китайска, от по-големите...
Ами четете в книжките бе, там пише как се навива кордата :lol: , а сега сериозно провери в големите маркети /Практикер, Баумакс, Бриколжа, Практис и прочие/. Продават и само макари без главата, но си носи твоята за сравнение.
dobrev3 - помощник
По въпроса за главите и на трите вериги искам да спомена майките :-D уж големи магазини пък глави няма нито на практикер нито на практис на бриколаж днеска видях ама беше от тия чисто китайските калпавите дето споменах по горе че и видях сметката за 1 косене и беше 27 лв . Карфур тая зима се бяха запасили с мноооогоо такива калпави глави и ги бяха пуснали по 9 лв :Д с гарантирано китайско качество :Д
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за отговорите,но аз пак да питам....
какво им се чупи на тези кратуни,че ние(аз и малкия) такъв тест и дръпнахме на тая коса,че едва ли мангалите , тея към озеленяването , работят толкова душмански.....
За ролка поръчах да проверят при тези от които я взех, дано я имат като резервна част...
На битака бяха дошли някакви, продаваха все възможни части и консумативи за китайски техники-коси, духалки, резачки, агрегати,но....до него момент не бях отварял главата и не знаех за този проблем...
Абе и така ще работи,но трябва да навивам по малко корда...
Stefan_62 - майстор
Илчо разгледай този сайт, може и да са същите кордови глави като твоята.
[url]http://тримери.naedro.eu/index.html[/url]
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: