Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Знам ли? Като знам какво прави на колите градушката... :?
Поликарбонат и в скандинавските страни не ползват за оранжерии. Или стъкло или найлон. То е важен и спектъра който преминава.
iavor - специалист
Видях какво беше направила градушката от 8 юли с поликарбонат 4 мм. Беше нещо подобно като снимката по-горе,даже по-зле. При мен полиетилен от 200 микрона издържа, а е на 3 години. Като цена също не е за пренебрегване, 1.69 лв.кв/м /200 микрона/ срещу 4 лв.кв/м.за поликарбонат 4 мм.
sasho 28 - специалист
iavor написа:
Видях какво беше направила градушката от 8 юли с поликарбонат 4 мм. Беше нещо подобно като снимката по-горе,даже по-зле. При мен полиетилен от 200 микрона издържа, а е на 3 години. Като цена също не е за пренебрегване, 1.69 лв.кв/м /200 микрона/ срещу 4 лв.кв/м.за поликарбонат 4 мм.
На найлона единствено ме притеснява опъването,водните кореми се образуват като се разхлаби.
iavor - специалист
За тези 3 години няма провисване. Стои си така както в първия ден на поставянето.Не съм го опъвал допълнително.Зимата се натрупва малко сняг,но се свлича поради наклона и не съм имал проблеми. Вярно е,че моя покрив е двускатен и наклона е по-голям.

Прикачен файл

IMGP1468.jpg

Прикачен файл

IMGP1471.jpg
sasho 28 - специалист
iavor написа:
Твоя найлон ми се вижда,че не е армиран...Кефи изолацията на конструкцията :) Ще открадна идеята :?
iavor - специалист
Полиетилена не е армиран. Полиетилен за оранжерии SUNSAVER CLEAR 200 mic /анти-капка/. Изолацията най вече предпазва найлона от прегаряне при директен допир до металните профили.
trevolqka - напреднал
Не е ли по-добре да е със стъкло?
sasho 28 - специалист
По–трудоемко е.Междувременно размислих за покрива.Едноскатен ще е твърде нисък.

Прикачен файл

IMG_20141120_163153.jpg
IMG_20141120_163153.jpg (62.74 KиБ) Видяна 3284 пъти
iavor - специалист
sasho 28 написа:
По–трудоемко е.Междувременно размислих за покрива.Едноскатен ще е твърде нисък.

Добро решение =D> И на мен ми се струваше,че ще е ниско.При мен "стените" са по 170 см.и съжалявам,че не ги пуснах на 2 м. Всъщност те си бяха по 2 м.,но 30 см. отидоха за бетониране в земята.Иначе до билото има още 1 метър. Стана малко височко,но затова пък не задържа сняг.

Тема "Парник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: