Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kocetoo - специалист
За борба с плевелите в нашия двор взех Диовид с активно вещество аминна сол 600г/л 2,4Д По препоръка от агроаптеката ми дадоха разходна норма 150-200мл. на декар. Цената му е 4 лв./200мл - /ако наистина унищожи плевелите цената му е направо зверски ниска/ Напръсках една част - след време ще пиша какви са резултатите. Основен вредител засега ми е глухарчето и на петна детелина.
Забравих да попитам в аптеката - Моля, ако някой знае да отговори:
Колко време е опасно да се разхождат домашни любимци?
Има ли някой наблюдение върши ли добра работа това "хербицидче"?
Naskata - специалист
Точно това харбециче, може и да свърши работа, но още е малко рано за пръскане.
За да е ефективно е необходимо широколистния плевел да има добре развита листна маса,т.е. големи листенца-пръскаш в тихо време и не трябва да вали 24 часа, след седмица, повтаряш упражнението. Аз лично ползвам селективен хербицид на BASF и съм доволен...
kocetoo - специалист
НАпръсках преди седмица, днес огледах плевелите изглеждат повяхнали, надявам се ще ги умори това чудо. Не ми хареса, че миризмата на лекарство седя 5-6 дни в двора. BASF селективния хербицид същият ефект ли има?
pavkatay - майстор
не е аминна а амидна сол. ползвам я от няколко години- върши чудесна работа, но много гадно мирише

Тема "Борба с помощ на хербицид срещу плевели в тревния килим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: