juvesan написа:То май условия си има...като гледам какво е свежо дворчето от снимката. Помъчи ги , ако не става , на есен нови.
Просто всяка работа си иска майстора и инструмента , пък то нито майстор, ни условия...

juvesan написа:То май условия си има...като гледам какво е свежо дворчето от снимката. Помъчи ги , ако не става , на есен нови.
Просто всяка работа си иска майстора и инструмента , пък то нито майстор, ни условия...
p.v.x написа:Тези дупки като ги изкопа , проба ли ги дали задържат вода ....и за колко време. По нашия край , на този пласт май му викат мергел. На есен с винт за колове , пробваш докато откриеш подходящо място с чернозем до един метър. И тогава копаеш.Ха... на това пък там му викат казнач, казлач... все тая , това си е пълна отврат. Твърдо е почти като кофти бетон, държи вода, защото е уплътнена глина с камъни, а чернозем - немам таквоз нещу у моа двор...
има ли в близост до теб добре растящи крушови дървета? любопитен съм какъв сорт са. купувай само от доказани производители.Ами там е въпроса... от разсадник са, единият сорт е "попска круша" а другият е някакъв хм.. "Абат Фетел " мисля. Избрани са , да са късни, защото иначе в тези места става лошо понякога. Имало е стари круши съответно поне 3 броя, какви - някакви български стари дървета, за съжаление бяха много стари и изсъхнаха с годините , в които човек не стъпваше там. А за изрязване - няма ли реален риск ако отрежа тези смешни подобия на клонки и листа спящите пъпки да си останат .. умрели пъпки ? Защото дърво без листа май е само сухото дърво ...
wanderer написа:и двата ти сорта са вкусово много добри. абат фетел са дълги и приличат на кратуни. ами те спящите пъпки в зоната на пръстена вече са бутнали. няма как да ги сбъркаш. кой ти ги оряза така? в разсадника ли? гледам че има избили пъпки и по подобията на клончета на които хич не им е там мястото (сочат навътре в бъдещата корона). затова,че по добре си избери нови клончета за бъдещи скелетни клони, според това как ще тръгнат тази вегетация. общо взето няма какво да губиш.Ами в разсадника... то беше миналата година все пак. Аз чета все пак по малко по въпроса и имам бегла идея за формиране на правилна корона - проветрена и огряна от слънце, рпоблема си е, че дърветата силно се съмнявам, че са прораснали , а за рязането казах - страх ме беше да му отнема каквато и да е листна маса, поради изключително малката й наличност.
общо взето няма какво да губиш.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: