Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dimko1 - специалист
atanasov2004 написа:
Привет! С ножиците сега е на късмет :-D Не се хвърляте сега на скъпи ножици-няма смисъл. Преди 3 години бяха пуснали едни китайки по 7,99лв в Баумакс и в Пени маркет с гумирани дръжки/жълти и лилави/. Черно сменящо се острие-пише карбоново, квото да означава това-взех едни, орязах два декара лозя-не мърдат. После купих още 4 бр., щото хем ефтини, хем сполучливи. Купих и 2 чифта миналата година от Лидъл-по 10лв- и те са много удобни и добри....Препоръчвам за дръвчета - ножица с телескопични дръжки, т. е с удължени рамена. Не се уморяват ръцете, но става малко по бавно....Добри са тези които пускаха в Лидъл-19лв бяха, има разбира се много видове китайци...вси ще свършат работа. За мене ако една лозарска ножица която струва -8-10лв и успее да ореже 1-2 декара лозе без да ти станат пришки и да се захабят вече са се изплатили....Успех на всички :)
Всеки ден режа по 1декар лозе , целия масив е 480декара, френските ножици BAHCO са много добри и не много скъпи и с лекота се режат лозята.
dimko1 - специалист
ЧефоС написа:
Така е. Но в съвремието на всичко пошло, аз съм песимист. Просто не вярвам на никой, и на нищо. Жалко, но факт. Просто лош матриал :lol:
не знеш просто на коя фирма да купиш ножицата, питай да ти обесня някои неща, всеки ден режа по 1д. лозе.
stonesour - специалист
аз ползвам gardenа bp30 premium, ръкохватките са алуминиеви, острието е добро, резервното острие е десетачка, пасват добре в ръката.
за 60-70 лв. са отличен избор.

Изображение
dimko1 - специалист
ЧефоС написа:
Така е. Но в съвремието на всичко пошло, аз съм песимист. Просто не вярвам на никой, и на нищо. Жалко, но факт. Просто лош матриал :lol:
Лош материал при желязото няма, лош материал са българите, думи на БАТ БОЙКО. :-D
ktamen - специалист
emko написа:
Колега земеделец,какьв материал са дрьжките,лови ли ги магнита.Дали е цам или алуминии.Защото ми се вижжда много лачен този щил.
Тези на форски, май са изцяло стоманени.
И аз си купих Щил миналата година от Ташев галвинг, по-евтини, май бяха 18лв, с алуминиеви дръжки. Представиха се отлично и затова си взех още едни тази година, на тях си пише, че са китайски.
Hoвoceлckи - майстор
dimko1 написа:
ЧефоС написа:
...
... питай да ти обесня някои неща
Той ЧефоС не иска да те пита (не, че може) ама ти си му отговаряш :-D
wanderer - специалист
+1 за bahco с изцяло металните дръжки, режат добре и не са претенциозни. загубих първата, куписих си друга, след това на пролет изрових изгубената с фрезата, абе работи си като калашник. с тези имам доста опит. това което им липсва - ергономия, страда и удобството, има други по лачени модели с наклонена режеща част, въртящи дръжки и др., но за трийсетина лева - толкова. във всеки случай не бих се колебал да се изръся повече пари за нещо качествено, защото ако се направи правилния избор това е инструмент който се купува веднъж. после само се поддържа.

Тема "лозарска ножица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: