• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Филтъра го сменям, като "омекне " цицката на помпата.
пп :? Направи ми впечатление, че трудно пали на разгрят двигател. Пали, но иска пълна газ. Играх си с L, файда йок. :?
keymaker - специалист
Аз купих алуминиевата глава на третия ден след като взех китайчето райдер и си я карах с обикновена корда ,после при едно ходене на магазина за чаркове имаше някаква акция по предствянето на фекси-блейд и ми дадоха 6 парчета 6мм.( с шестте парчета окосих 8 декара трева и незначително количество издънки ,които не се бяха вдървили още) тествах ги на трева над 60см. добре се представиха ,но почти всичката трева стана на силаж ,не че зайците не я изядоха ама можеше и да е по иначе. На следващото косене ползвах тризъбия нож и събрах почти всичко в състояние подобно на косено с класическа коса ,а след като разкарах зайците вече ми е все тая в какъв вид ще е тревата ,ама на откоси с новия нож на Орегон 350мм. събирането е песен ,а и времето за косене спадна доста ,а ''компостера''(под формата на бунище) изобщо не се сърди на зелената трева за по малко от месец всичката е станала на л@йна и по саксиите и контейнерите растенията се чувстват прекрасно и прираста е страховит, а икономията от торове си е сериозна. После взех един пакет флекси заедно с приятел за окосяването на селския гробищен парк ,ама камъните и бетонните отливки му разказваха играта с една идея по бавно от на кордата. Та тази опция за мен отпада като приложима в условията в които работя. :supz:
Конусната предавка преди 3г. струваше по спомен сумата от 110лв. или нещо близо до това. Та при 20-25 за райдера ,по добре да строша неговата при положение ,че двигателя има възможността да развърти и поддържа оборотите на 350 х4 мм. А и ми е много неприятно да развивам и завивам гейки ( така се казват гайките с лява резба :mrgreen: ) посред ливадите или за 1 час работа , по- ми е лесно да запаля другата машина и да се разберем с треволяците и тръните по мъжки.
profesionalist_wood - майстор
keymaker написа:
Аз купих алуминиевата глава на третия ден след като взех китайчето райдер и си я карах с обикновена корда ,после при едно ходене на магазина за чаркове имаше някаква акция по предствянето на фекси-блейд и ми дадоха 6 парчета 6мм.( с шестте парчета окосих 8 декара трева и незначително количество издънки ,които не се бяха вдървили още) тествах ги на трева над 60см. добре се представиха ,но почти всичката трева стана на силаж ,не че зайците не я изядоха ама можеше и да е по иначе. На следващото косене ползвах тризъбия нож и събрах почти всичко в състояние подобно на косено с класическа коса ,а след като разкарах зайците вече ми е все тая в какъв вид ще е тревата ,ама на откоси с новия нож на Орегон 350мм. събирането е песен ,а и времето за косене спадна доста ,а ''компостера''(под формата на бунище) изобщо не се сърди на зелената трева за по малко от месец всичката е станала на л@йна и по саксиите и контейнерите растенията се чувстват прекрасно и прираста е страховит, а икономията от торове си е сериозна. После взех един пакет флекси заедно с приятел за окосяването на селския гробищен парк ,ама камъните и бетонните отливки му разказваха играта с една идея по бавно от на кордата. Та тази опция за мен отпада като приложима в условията в които работя. :supz:
Конусната предавка преди 3г. струваше по спомен сумата от 110лв. или нещо близо до това. Та при 20-25 за райдера ,по добре да строша неговата при положение ,че двигателя има възможността да развърти и поддържа оборотите на 350 х4 мм. А и ми е много неприятно да развивам и завивам гейки ( така се казват гайките с лява резба :mrgreen: ) посред ливадите или за 1 час работа , по- ми е лесно да запаля другата машина и да се разберем с треволяците и тръните по мъжки.
25 лв за предавката? То евтино бре. Какъв е модела на машината?
keymaker - специалист
profesionalist_wood написа:
Raider gbc 02 се води 42.7куб.см.
Преди 2 г. Цената беше 22лв. Сега с новата цена на долара и до 30лв.да е стигнала пак ще е по добре от 100+.
Моята предавка се предаде след доста удари с ножа в камъни, железа и изсъхнали вдървени издънки. Година преди да изрони зъбите се наложи да сменя лагерите, че долния(откъм изходящия вал) започна да шуми.
keymaker написа:
profesionalist_wood написа:
Raider gbc 02 се води 42.7куб.см.
Преди 2 г. Цената беше 22лв. Сега с новата цена на долара и до 30лв.да е стигнала пак ще е по добре от 100+.
Моята предавка се предаде след доста удари с ножа в камъни, железа и изсъхнали вдървени издънки. Година преди да изрони зъбите се наложи да сменя лагерите, че долния(откъм изходящия вал) започна да шуми.
А каква й е резбата на кордовата глава на райдера да погледна евентуално за хубава кордова глава на хуск или щил :?
keymaker - специалист
10mm. Гейска. Главата от олео мак става.
keymaker написа:
10mm. Гейска. Главата от олео мак става.
Скоро ще се доближим до покупка на бръмкало след 15-ти щото ся има бум на кърлежи от неокосени треви :cry:
Може ли линк към главата на олео мак? Просто ме е страх да не ползвам оригиналната и то на Райдер да не се пръсне
keymaker - специалист
Няма да се пръсне сама ,трябва да я дръннеш в нещо ( пън,камък)
Тая е много сгодна :http://oleomac.bg/product.php?ProductVariantID=1
На райдера самарите бяха кофти та може да ти потрябва и това :http://oleomac.bg/product.php?ProductID=154
cristality - помощник
Здравейте колеги. Отдавна не бях писал, но ето че дойде и деня Х. Та за какво иде реч. Безгрижно си ползвам китаеца, като стой та гледай. Той си бръмчи, а аз си кося. Счупих фабричната кордова глава и я замених с такава на Орегон и универсална. Изображение До тук всичко си е ок, докато тази събота не реших да кося. По време на косенето обаче, самата кордова глава започна да загрява зверски. Поливане с вода и какво ли не и не-резултатът е че корпуса й се изметна и станаха страшни вибрации....Кофти тръпка....Естествено, продължих си с трилъчевия диск и си свърших работа, но се озадачих, защо тази кордова глава се напече така здраво и в резултат скапа? Не е да няма грес-гресирано е и то доста. Та преди да се гмурна и да попитам каква кордова глава ще ми препоръчате, за да заместя тази, ми се иска и да узная причина за нагряване на редукцията до червено? Някакви предложения? Отворен съм за отговорите ви. Поздрави!
iivanov - майстор
Мм , по-скоро ти е загрял редуктора и от там се е предало на главата .
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: