• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
cristality - помощник
Така де-той редуктора по принцип си топли, но сега ми се случи за сефте да развие такава температура, че да се изметне пластмасата на орегонската глава. Гресирането е на всеки 10 часа работа и използвам грес на Щил за редуктори и повишена температура. А досега чак такава температура не е вдигала, хем всеки път я опъвам на по половин декар място с гъста висока трева. Онзи ден, направи ми скри шайбата. След като успя да стопи и пластмасата на главата и по-точно прехода между пластмаса и метал в горната част.... Та сега ще се търси кордова глава. Само се чудя каква. Свикнах на бързото зареждане, но пък и гледам като цена не мърдат....а ми се иска някоя по-хубава, която да издържи на повече бой. Най-накрая ще сложа 4 парчета синджир и твърда глава и гле'й да видиш....ама сърце още не ми дава. Та така-дайте акъл за идиотоустойчива кордова глава. :)
profesionalist_wood - майстор
cristality написа:
Здравейте колеги. Отдавна не бях писал, но ето че дойде и деня Х. Та за какво иде реч. Безгрижно си ползвам китаеца, като стой та гледай. Той си бръмчи, а аз си кося. Счупих фабричната кордова глава и я замених с такава на Орегон и универсална. Изображение До тук всичко си е ок, докато тази събота не реших да кося. По време на косенето обаче, самата кордова глава започна да загрява зверски. Поливане с вода и какво ли не и не-резултатът е че корпуса й се изметна и станаха страшни вибрации....Кофти тръпка....Естествено, продължих си с трилъчевия диск и си свърших работа, но се озадачих, защо тази кордова глава се напече така здраво и в резултат скапа? Не е да няма грес-гресирано е и то доста. Та преди да се гмурна и да попитам каква кордова глава ще ми препоръчате, за да заместя тази, ми се иска и да узная причина за нагряване на редукцията до червено? Някакви предложения? Отворен съм за отговорите ви. Поздрави!
Така и не разбрахме за какъв модел косачка се отнася?
cristality - помощник
Доколкото си спомням в темата на китаец му викахме, на ей т'ва тримерче: RD-GBC05 :? Както и да е де-моя грешка. Ето сега е упоменато. :)
kvd74 - специалист
Три мен се получи разтопяване на главата от набрала трева.
Прикачен файл:
Изображение5733.jpg
cristality - помощник
Мда, може би това ще да е причината. И при мен се беше посъбрал треволяк....Гадост-айде едно 40лв. наново.... :( Досега ги разглеждах и като гледам освен Орегон и Хуск, май нямам друг избор....
tushee1 - напреднал
Колеги купих я http://www.agrotehnika.bg/catalog/motor ... p-212.html

Исках да я снимам но не мога да се оправя с тези прикачвания.

Казаха ми да поработи 10 ина минути на празен ход и чак тогава да я ползвам. Аз пък знаех че трябва да изгори един резервоар на празен ход, ама ще видим. Ще я оставя половин час да пърпори пък каквото е такова.
Ще споделя впечатления от Хускварната.
bigdragon - майстор
tushee1 написа:
...........
Казаха ми да поработи 10 ина минути на празен ход и чак тогава да я ползвам. Аз пък знаех че трябва да изгори един резервоар на празен ход, ама ще видим. Ще я оставя половин час да пърпори пък каквото е такова........
Да я ползваш дълго и безаварийно.

Не я дръж дълго време на малки обороти.
По-добре да поработи 5 минути, докато
загрее и първия резервоар на почивки.

Двутактовите мотори, като всяка машина обичат масло, а на ниски
обороти не го получават в достатъчни количества.
strashko7 - специалист
да попитам и аз колебая се между тези два модела
http://www.justlawnmowers.co.uk/honda-u ... 17hN_nhC00
https://honeybros.com/Item/Stihl_FS240_C-E_Brushcutter
съвети и мнения,а ако е възможно и за тези две пръскачки
http://www.stihl.co.uk/STIHL-Products/M ... R-450.aspx
http://www.ebay.co.uk/itm/371599097859
мерси предварително
ssiderov - специалист
cristality написа:
Така де-той редуктора по принцип си топли, но сега ми се случи за сефте да развие такава температура, че да се изметне пластмасата на орегонската глава. Гресирането е на всеки 10 часа работа и използвам грес на Щил за редуктори и повишена температура. А досега чак такава температура не е вдигала, хем всеки път я опъвам на по половин декар място с гъста висока трева. Онзи ден, направи ми скри шайбата. След като успя да стопи и пластмасата на главата и по-точно прехода между пластмаса и метал в горната част.... Та сега ще се търси кордова глава. Само се чудя каква. Свикнах на бързото зареждане, но пък и гледам като цена не мърдат....а ми се иска някоя по-хубава, която да издържи на повече бой. Най-накрая ще сложа 4 парчета синджир и твърда глава и гле'й да видиш....ама сърце още не ми дава. Та така-дайте акъл за идиотоустойчива кордова глава. :)
Ами общо взето свестните са орегонски!За щиловите незнам,щото не съм ползвал.Струва ми се че събират повечко корда,но не съм сигурен.Италианските на Олео мак си приличат доста по някои чаркове с орегонските!Май са с орегонски произход и италианска фирма!Но все пак Орегон е фирма за консумативи и хората дълбаят много в тази област.Захранват Хускварна и други фирми с вериги и шини,което е престижно за тях!Мисля че заслужават доверие.Имат няколко втулчици с различни резби в кутията за присъединяване към различни машини.
А обърна ли внимание колега,като сложи ножа да си довършиш работа,редуктора пак ли се напичаше толкова?Да не се базика някой лагер,ако са капсуловани лагерите?Ти гресираш май само зъбните колела!Пък и многото грес пак не е добре!Пробвал ли си да бягаш в плитка и после в дълбока вода?Май има разлика.И трева се оплита там,но май едва ли е от трева тая температура! :?
ssiderov - специалист
kvd74 написа:
Три мен се получи разтопяване на главата от набрала трева.
Прикачен файл:
Изображение5733.jpg
Колега колко време я юрка с омотана трева?Какво ще е това тревище или някоя пръчка завряла се там?И аз я омотвам чат пат,ама такава заварка не бе ставала!Китайска ли е главата? :shock:
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: