• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nautilus33 - майстор
Да, утре ще купя само един преход, че тройника ми е 1 1/4, а входа и изхода на помпата са 1". Иначе смукателя ми е 1". Та, ще видя как работи, и ако нещо се наложи, ще взема и един кран. Благодаря отново за помощта.
kr1100 - майстор
LazarGanev написа:
А бе хвалите ги Видите, Видата ..периферната е много подобна - чугунено колело в чугунен корпус, което е най-големия и проблем - ако я оставиш без вода веднага блокира заради ръжда между колелото и корпуса. С времето напора намаля заради ръждата. Трудно се обезвъздушава и пшостоянно се налага, ако работи от кладенец.:
Стига с глупости. Имам дърта Вида 1.Зимата източвам водата нито блокира , нито трудно се обезвъждушава нито пък да е постояно обезвъздушаването.
на вала CrNi , набивка чисто тефлонова..Вс. крепеж съм го подменил ChNi. Турбината не е износена, челния фланец и той. Помпата се използва от 1978-9 г. 2-3 пъти е сменен центробежния изкл. и набивка. През 07-08м в почивните дни работи по 7-8 ч нон стоп.. Вода много.
kaishew - специалист
И аз съм с Вида 5,от 100 метра от реката си докарвам 5000 литра на час.Вода бол.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
...Стига с глупости. Имам дърта Вида 1.Зимата източвам водата нито блокира ...
:-D Не мисля че си го разбрал правилно. Това дето го казва се отнася за периферните помпи с чугунено колело.
И да, така е. Блокират. Затова има периферни помпи от месинг нооооо...
Доста полезно четиво:
Особености на вихрови ( периферни ) ПОМПИ
А Видите наистина са хубави помпи ... за в миналия век. :)
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
hidrazin написа:
А Видите наистина са хубави помпи ... за в миналия век. :)
:partyman:
+1
Видата е като Ладата - от векове, за векове! :cool:
preslav - майстор
Оказа се, че най-хубавото на "Вида" е, че е българска - като чета отзивите и препоръките скоро и такова производство няма да има в БГ, в същност не знам дали все още го има.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама така е - ако бяхте гласували за Корнелка, можеше и завода за Москвичи в Ловеч да възстанови :cool:
miroki - майстор
Нашата вида 1 на всеки 10 г я носехме за пренавиване. 3 ти я път мисля на динамо Русев я закарах, пренавиване плюс лагери и втулка и изкара 2 г. Пенсионирах я.
И минах на СРМ 158.
koveslav - майстор
miroki написа:
Нашата вида 1 на всеки 10 г я носехме за пренавиване. 3 ти я път мисля на динамо Русев я закарах, пренавиване плюс лагери и втулка и изкара 2 г. Пенсионирах я.
И минах на СРМ 158.
Интересен ще ми е отзива след няколко години.Дай-боже да са повече,пожелавам ти го,но едва ли ще изкара само с "ремонт на всеки 10 години".... Принципно по-щастлив ли щеше да бъдеш,ако това ти беше трета- четвърта помпа за посочения от теб период?
miroki - майстор
Няма как и да се иска една помпа да кара 40 г.
СРМ то си е китайска помпа. Вече повредена.
Вида не се продава.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Бибо или помпа "Вида"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: