ср ное 13, 2019 12:56 pmtorbalan написа: Доста варовик съм почистил с кислол.То всички тук сме чистили вани с кислол в родната казарма. Питам за маркучите
Защо смяташ, че е безсмислено?

ср ное 13, 2019 12:56 pmtorbalan написа: Доста варовик съм почистил с кислол.То всички тук сме чистили вани с кислол в родната казарма. Питам за маркучите
Защо смяташ, че е безсмислено?
съб юли 22, 2023 8:30 pmzz_stefanov написа: Твърд капков с вграден лабиринтен капкообзувател с по два отвора от двете страни гръцки от Рувик.два филтъра - мрежест /забр. колко микрона / някакви мъгляви спомени май 120 микрона/, посоле дисков. В дисковия е финната тиня. Маркучите не ги пече -покрити са -вътре с геотекстил , навън зелен мулч зебло.
Оказа се, че варовикът който го запушва се отлага на изхода на лабиринта при изпарението на водата.
Надувам маркуча на водопроводно налягане и с твърдо телче разбутвам варовика.
Предполагам, че този метод ще е неприложим ако има запушване от боклуци във водата, но за това има филтър.
съб юли 22, 2023 10:30 pmzz_stefanov написа: Моите половината вече две зими не съм ги прибирал. Не са на носачи, директно на земята са. Запушването за сега идва само от варовика на изхода. На село водата и по водопровода и по селските чешми е по варовита от варненската.Закачам ги на телта да висят и да не ми пречат като фрезовам. Ако ги захапе фрезяата не ми се занимава с размотаване. зяа да продължа да работя.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: