Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Къде сте брееееее, градинариииии?!!!
Неска ма беше обхванал работохолизма, та си го излях в градината.
Събрах и изхвърлих 99% от ореховите шумки.
Остава да "изора" есенно, ма нека ми мине малко, след което имам малко стара смес, в Щилката, та ще понарежа нападнатата от корояд кайсия. Първо от дъно и в печката. Ясно е, че от това изсъхналото, кайсии няма да има, ма ако корена реши- дано пусне още веднъж "издънка". Веднъж беше рязано дървото, по късно порасна ново стъбло в единия край на дънера.

Понеже "орането" ще е с фрезата и с фрезиращите органи, което си е далеч от оране, дайте акъл на кви обороти да я карам!
Глеам, баба Гана е фанала един дърт..... пигментиран сънародник, който го кара на мнооооого бавни обороти, с правата лопата. Само не съм съгласен, дето не я забива дълбоко, ма за оборотите са съмнявам.
vlax - майстор
ср ное 20, 2019 9:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
От два дни сме тука бре,след поредното церене на минерални бани.
Освен ,че прибрах противоградната мрежа друго не съм правил.
..... след което имам малко стара смес, в Щилката, та ще понарежа ......
Трифонов,нали знаеш ,че не е здравословно да използваш стара смес,но ти си знаеш.
:partyman:
Andri01 - майстор
Страх го е от новата да не стане пожар :? :partyman:
чет ное 21, 2019 9:05 amvlax написа:
От два дни сме тука бре,след поредното церене на минерални бани.
Освен ,че прибрах противоградната мрежа друго не съм правил.
..... след което имам малко стара смес, в Щилката, та ще понарежа ......
Трифонов,нали знаеш ,че не е здравословно да използваш стара смес,но ти си знаеш.
Не съм си хвърлил парите в казана, споко.
Да ти кажа, освен ако не съм ти казвал и с цел да ти съобщя- тати ма е прайл на Иже. Пък и знам с какво съм си забъркал бензина, в какво си го съхранявам, как и къде, ма инструкции да не пиша де.
Два месеца непалена. Фърли един боб, да речеш от кое дърпане прикюфка!
Баба Гана е доволна. Личи си по двата дънера дето е приготвила, за голямата ми брадва.
Благодаря за загрижеността, все пак!
vlax - майстор
чет ное 21, 2019 10:23 amТрифон П.Трифонов написа:
Два месеца непалена. Фърли един боб, да речеш от кое дърпане прикюфка!
Изображение
От първия :)
чет ное 21, 2019 10:39 amvlax написа:
От първия :)
Иииимаме участник, познал верния отговор.
Подарените ми 2 л, с машинките, оригинално минерално масло, подарих на приятел, който ползва такова.
Опасения имам за фрезичката, ма да видим.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да се обадя и аз :-) Вчера приятели си оправяха градините и разтовариха у нас торби с ягоди, малини, къпини, още някакви бодливи и огромни неща, а до нас ще събарят една къща с тъжна градинка, та извадихме божури, ириси, смокиня, джоджен, карамфилчета и здравец...
Всичко успях да вкопая в мойта нивичка, само за града оставих малко карамфилчета и ягоди.... А, и двете ми големи хортензии пренесох....
Ако се случат два поредни невалежни дни и съм в кондиция, имам какво още да правя там - хризантемите и синята трева натам, малко дръвца насам, нооо не ми е никак болка . Общо-взето зазимих
:-) И си имам куч. Приходящ. Бабаму е хъски. Много разбрано добиче. Вкопах му една кофа с вода
Ай, :partyman: :rock: :-D Наздраве!

Прикачен файл

РАЗСАД.jpg
borchoyor - специалист
И я копам с лизгаре, ама фного лепи от тоо даж, маа'му....
jgt - специалист
Остава да "изора" есенно, ма нека ми мине малко, след което имам малко стара смес, в Щилката, та ще понарежа нападнатата от корояд кайсия. Първо от дъно и в печката. Ясно е, че от това изсъхналото, кайсии няма да има, ма ако корена реши- дано пусне още веднъж "издънка". Веднъж беше рязано дървото, по късно порасна ново стъбло в единия край на дънера.
Предлагам: да не я режеш сега, когато дървото заспива, а пролетта, след започване на сокодвижението. Так вероятността да пусне издънка е по-голяма.
пет ное 22, 2019 9:59 amjgt написа:

Предлагам: да не я режеш сега, когато дървото заспива, а пролетта, след започване на сокодвижението. Так вероятността да пусне издънка е по-голяма.
Офф, благодаря за предложението!
Много ми е болно за това дърво, по голяма е от мен и веднъж възкръсва.
Първо мислех да е напролет, а онзи ден, като я погледнах- ми то сичко сухо.
Ще я оставя и дано пусне от някъде а другото ще отрежа тогава чак.
А можех да я спася, ако бях попитал някого още като започнаха да завехват плодовете, на нея, а по късно и листата.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: