• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Калфата - помощник
електронните джаджи нищо не вършат имам 2 сложени
gizdo - специалист
Дядо ми им правеше капани от бирени бутилки и с тях ги убиваше.
Чупи бирената бутилка на две и назъбените части ги слагаше в дупката. Като тръгне да излиза гадинката и направо и реже главата. Отвреме навреме обикаляш само и махаш мъртвите вредители.
Пробвай го това, малко е варварско, но не изисква никакви средства.
Калфата - помощник
Решил съм да им пусна газ, па ще видим
rulom - модератор
Доста ефикасен метод е да се забие пръчка арматура и на нея да се надене пластмасово шише с гърлото надолу.Неравномерното почукване, от вятъра, на шишето в арматурата неизвестно как, ама дразни вредителя и го държи далеч от мястото.
Не знам обаче в какъв периметър работи "устройството" :wink:
Представям си как ще изглежда градина, цялата набодена с шишета :wink:
petkomz - специалист
и ние си го имаме този проблем....днес пробвахме с пиратки-слагаш пиратката в някой от каналите и затискаш с ламарина или нещо подобно.Не знам дали ги убива ама със сигурност ги гони щото веднага се появиха нови къртичини около оградата а тя е с бетонни основи и си мисля че са търсили път за бягство ...
между другото чух и реклама по радиото за капани за къртици, телефонът е 0888698010, не съм звънял но можеш да пробваш
yakinceto - специалист
Преди години баба ми си спомням ,че слагаше карбит в дупките и пускаше мотора с водата.Карбита почва да кипи и всичко бягаше , но най добре е проба :-D
DB7 - напреднал
DB7 написа:
Naskata написа:
Вижте това, но дали е ефикасно-нямам представа...
http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/KR-7.html
Ето този уред си го купих в понеделник от Бриколаж за 35лв, батериите се продават отделно. Докато го разглеждах един старец мина покрай мен и ми каза, че е много ефективен.
Гадините ми направиха мястото на бабуни и изядоха половината храсти. Все още не съм го набил в земята, за да видя ефекта, но мисля да купя още 1 брой, а можеби ще ми трябват всъщост още 3 броя за цялото място.

Също така продават и уреди, които се включват в контакт, гонещи мишки, прилепи, кучета, паяци...и т.н.
Преди 3 седмици забих един електронен уред и има ефект т.е. няма нови бабуни...в почивните дни сложих още 1бр.
firebrand - специалист
Намери семена от рицин и засей из двора.Ако не помогне няма и да навреди.
Успех...
Калфата - помощник
При мене къртиците и сляпото куче се прескачат, а днес сложих и трето електронно устройство :hilfe: :hilfe: :hilfe: :hilfe:
Прав си за рицина , но е доста отровен!!
DB7 - напреднал
Калфата написа:
При мене къртиците и сляпото куче се прескачат, а днес сложих и трето електронно устройство :hilfe: :hilfe: :hilfe: :hilfe:
Прав си за рицина , но е доста отровен!!
Хм, на мен ми се струва, че ги изгоних, защото вече няма нови бабунки като преди това...но се появиха малки дупки на няколко места...незнам дали е от къртиците или от насекоми или от други животинки...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38

Тема "сляпо куче (spalacidae)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: