Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
silllveto - Майсторица
Ааа, Емо, първо идваш тука и ме засенчваш :evil: и второ не си ме писАл у френдовете :evil:
4- оглеждаш корена , и колкото е голям той - оставяш толкова от стъблото , др. го отрязваш.
След това и у мен се надигат въпроси :roll: Са, ако мое да поясниш при тва рязане, трябва ли да останат листа?
предварително копаеш дупка , оставяш я открита 3-4 дена
И защо дупката трябва да отлежи?
Благодаря :wink: Сърдита съм ти :evil: :wink:
emil_v r - майстор
Не бях те писал гълфренд , що жена ми кат те види с тва голо дупе , отново ще каже
"Или ти- или тя :evil: " ,
ако мож ма разбра ?? (рима)

Аааъ, стеблото по мощност трябва да е съизмеримо с кореня
то изпарява и консумира , и понеже ти скапваш корена , трябва да скапеш и част от стъблото .

Пъпки да има 2-3 , и листа ... не съм гледал , при пресаждането с презапасяваш 3 кратно поне :-D и каквото се хване -хване.

Ааааъ корените растат само над опр. температура , прим 10 град.
За тва есенно време и да садиш , зимата не се дели нито една клетка , сичко е у застой
Дупката я копам , и за седмица открита дъното и се нагрява до околната темп.
В противен случай почвата на 20 см. дълбочина се нагрява месец по- късно , и нал разбираш ...

Така пише у книгите от преди 100год , не съм го измислил яз .
Стефан - майстор
Както и да го садиш, все се хваща. Достатъчно е да има първоначална влага. Тая влага трябва да се поддържа поне 1 година, докато пусне добра коренова система. След това трудно ще се отървеш.
emil_v r - майстор
След 1 година пръскаш с Раундъп :-D
Johny - майстор
Стефан написа:
Както и да го садиш, все се хваща. Достатъчно е да има първоначална влага. Тая влага трябва да се поддържа поне 1 година, докато пусне добра коренова система. След това трудно ще се отървеш.
Само ако на сватята не е пресъхнал кладенецът... :lol: :lol: :lol:
Стефан - майстор
:lol: :lol: :lol: Моята сватя има кладенец за 10 като нас. Само предполагам, де :lol:
rockwall - майстор
а кога се прави

Прикачен файл

svatya.jpg
svatya.jpg (200.77 KиБ) Видяна 13084 пъти
silllveto - Майсторица
Може и наесен с песен, но аз съм ЗА сега :-D
Но май се майтапиш, сигурно вече си го насадил :wink:
vache - специалист
Я да се цопна и аз в темата... :-D
А могат ли да се ограничат тия издънки? Имаме един лилиум, дето и той пълзи навсякъде и превзема градината. Като изкопах дупката да присадя част от него направих нещо като стени в самата дупка от парчета итонг. Разбира се дупката беше по-голяма отколкото трябва да бъде. Получи се като саксия без дъно вкопана в земята. Лилиума сега си расте без да се разпространява настрани. Може ли тоя номер да се приложи при люляка, че искам да посадя следващата пролет, ама и не искам да плъзне навсякъде. Идеята ми е да го подрязвам и оформям като дърво.

Тема "Люляк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: