• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Градинар - специалист
Eni написа:
hankrum написа:
това е скъпо. по-добро решение според мен е трамбоване на почвата и насип от чакъл.
Тоя вариант го мислихме, но се страхуваме, че пак ще се получат коловозите, засега се спряхме на тези елементиИзображение,...
Гледай да са армирани... да има желязо в тях... иначе се трошат много лесно
Може да се сложат върху пясък, може и върху замаска
За мене най-добрия вариант е замаска, паркинг елементите и във квадратчетата филц. Ако често паркира кола отгоре така или иначе читава трева няма да вирее. Ако един два пъти в месеца се паркира може да пробваш и с почва и да поръсиш тревна смеска. Може да ползваш и детелина, тя е по устойчива...

успех
Johny - майстор
Преди Нова година откриха този http://www.polihron.com/bg/pages/show/23 магазин /зелената снимка/. Отпред е направено с подобни плочки, но с по-тънки ребра и е много красиво със зелена тревица. При случай ще снимам от близо о ще кача снимката.
rashana - напреднал
По принцип съм във форума от ден два, но от близо година чета темите в него редовно. Та по твоя въпрос и тази бетоновата решетка от последните постове. Аз съм я обмислял като вариант за себе си когато дойде време да си оправям входа към открития паркинг. Идеята ми за да е с трева и да не я унищожават колите като влизат е да не засипвам дупките до изравняване а някъде на около 1,5-2 см под нивото на решетката, така евентуално ще се мачка тази част която ще попада между гумата и блокчето, но не мисля че ще е фатално за тревната смеска. Може и да греша, но освен ако някой не ми каже че съм тотално на грешна вълна мисля при мен да го направя по този начин. Наясно съм че бос ще е неудобно да се ходи по тази настилка, но в двора ще имам около 400 квадрата тревна смеска, така че ще има достатъчно място за децата да играят. Преди половин година си взехме къща с прекрасен двор, и ще се нуждая в бъдеще за доста свои идеи от помощ от колегите във форума, като се надявам и аз да мога да помогна на някого с идеи. Лека вечер.
Между другото, аз съм от Казанлък, и тук има един магазин- Нова Ф, та в него тези решетки ги има, и ако те интересуват мога да проверя и на кви цени бяха, че съм забравил.
Градинар - специалист
Там където два пъти на ден ще минава кола... трудно ще вирей трева...
kapanec - специалист
rashana:sled kato gi zapalni6 елементите със почва и засееш следва поливка която сляга почвата неминуемо и няма опасност за тревата виждал съм паркинги по тоя начин и изгеждат много добре
:
  • 1
  • 2

Тема "Помогнете с идея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: