Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ArturDent - Почти Безобиден
Армагедон написа:
И колко време ще издържи "горкото" буре на атмосферните условия
Горкото буре е предназначено да събира течности (весели). Та въпросните весели течности са основа, която доста по-агресивна по своя химически състав от един дъжд, например. И самите весели течности стоят там достъ дълго, особенно ако са от по-веселите.
Аз ти гарантирам, че тези бурета може да ни надживеят.
Армагедон - специалист
Със сигорност ще ни и надживеят, ако стоят на умерена температура в затворени помещения :!: Отвън при 40 градуса лятото и - 20 зимата ....... е щом даваш гаранция Артуре
:) :)
ArturDent - Почти Безобиден
Да бе отчасти си прав, номера при бурето е или да е постоянно мокро, или постоянно сухо.
Но ако бурето е хубаво дърво, наистина ще издържи дълго. И то достатъчно дълго, че на собственика да му писне от тия ягоди. Лошото е че в него не може вече да се налеят въпросните весели течности.

П.П. Във фабрика в която правихме автоматизация, като идват чужденците винаги им показват едни дървени триещи "лагери/втулки". Когато фабриката започва да се модернизира местния инженер ги сменя с маркови, водоустойчиви (намират се под вода), на следващата година, пак, и пак.... Докато по съвет на стар майстор слага пак от дърво и 8 години си държат.
yakinceto - специалист
Абе хора те седяли 50 години под някакъв навес пълни или празни ,а сега щели да изгният я стига.....Няма 100 години да гледам ягоди.На мен ми се взе здравето да пробия 60 дупки в тоз парен бук и накрая купих нова корона на един приятел дърводелец.А за поливането има тръба в средата и става равномерно :-D
маречков - специалист
yaneff82 написа:
Мисля ,че се получи добре пък и спестява място.И е красиво. http://picasaweb.google.com/yaneff82/jiIIoG# Дайте някаква идея как може да стане по добре,или какво друго може да се посади
Я кажи как се казва тая трева покрай бурето, че все не могат да ме разберат в магазините като им обяснявам и се почесват и ми казват, че няма такова животно.
Иначе бурето е готино, а като нависнат и ягодите :-({|=
toon4o - помощник
Много ми хареса буренцето с ягодите.Имах две стари-едното го "тунинговах" като първо му свалих обръчите , после с ел.ренде го рендосах и накрая с лак махагон .От вътре го импрегнирах с грунд за дърво и се получи ето това: http://toon4o.snimka.bg/flowers/gradink ... 0.18403896 В него посадих суданска роза и една ягодка.Другото буре мислих да го направя по същия начин но при свалянето на обръчите се разглоби и до тук с него.Сега чакам мой приятел да докара от Балкана две стогодишни бурета и живот и здраве ще ги направя за ягодки .
yaneff82 - напреднал
toon4o написа:
Много ми хареса буренцето с ягодите.Имах две стари-едното го "тунинговах" като първо му свалих обръчите , после с ел.ренде го рендосах и накрая с лак махагон .От вътре го импрегнирах с грунд за дърво и се получи ето това: http://toon4o.snimka.bg/flowers/gradink ... 0.18403896 В него посадих суданска роза и една ягодка.Другото буре мислих да го направя по същия начин но при свалянето на обръчите се разглоби и до тук с него.Сега чакам мой приятел да докара от Балкана две стогодишни бурета и живот и здраве ще ги направя за ягодки .

Аз малко я бях позабравил тази тема.Относн как съм направил бурето,просто го разпробих с вуронките за гипсокартон и това е .Преди това малко си поиграх да го шлайфам и да боядисам ринговете.А за тревата как се казва идея си нямам голяма напаст е. в момента всичко е цъфнало и чакам плодове.
^Don_Antonio^ - напреднал
Отвътре обратвано ли е бурето и как?Колко е отвора за коренчетата ягоди?Как (откъде) се полива?
Мисля вместо буре да използвам каца (това намерих в мазето).
^Don_Antonio^ - напреднал
Забравих да питам, на дъното има ли отвори за отцеждане на излишната вода?
Ще е ли по-удачно ако отвътре на бурето се сложи найлон с отвори срещу отворите на бурето между дървото и пръста.
yaneff82 - напреднал
Отворите са 70 мм в диаметър .Няма (л)айлон но има дупки на дъното за оцеждане. Поливането е направо отгоре капака не е закован махам го и си поливам , в момента има и страшно много ягоди.Не намерих смисъл да слагам найлон защото това буре е направено да има течности в него и да издържи много много годинки.

Тема "Ягоди в бъчва/вече с ягоди и моя двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: