• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
tedi1 - специалист
И ние си взехме мъжко и женско от разсадник в Пловдив, но ни казаха да изчакаме преди да засадим навън до към 5 май за да не измръзне и сега го държа както си е в саксиите и денем на терасата , вечер прибирам. Но котето ми направи една беля и му наяде две листа, докато го усетя. Дано не е фатално за него. Само се чудя дали още да го държим преди да засадим - двора е в едно село до Хасково, но е покрай река и има малко течения. И друго - да разбирам ли че от кладенец директно не трябва да се полива като е студена водата.
Jason - специалист
tedi1, това за водата е по принцип за всички растения.
Не е добре да има големи температурни разлики при поливане, но разбира се при големи площи няма как.
Ако поливаш обаче директно в корените, както съм описал в предния пост, то смятам че е задължително да задържаш водата за нормализиране на температурата.
Може да пробваш и директно, но наблюдавай кивито!!!
:idea:
То ще си покаже само. Ако тръгна да повяхва, не пробвай повече.
s.s.i - напреднал
Изображение
това ми е женското растение нещо му станаха по жълтеникави листата от мъжкото! това нормално ли е?

Изображение
е отва е мъжкото ми!

извинявам се но с тея снимки нещо неможах да се оправя излизат на мах!
tedi1 - специалист
На мъжкото ми киви листата жълтеят и има сухо покрая . Моля кажете на какво се дължи това. Само сме го поливали досега, не е торено.
s.s.i - напреднал
при мен обратното. имат иднакви условия!
Jason - специалист
Държа да отбележа първо, че не съм специалист по кивитата.
Моите са на три години и очаквах тази година да имат цвят, но не би.
Аз също се уча. Взел съм си една книжка по въпроса. Чета, питам и те така.
Теди, от това което виждам на снимките ти става въпрос за първите няколко листа, които така или иначе ще опадат. Ако новите не са зелени а жълтеят отново ... това вече трябва да е проблем.
Моите вече са отгоре на асмата и за сега са си ОК, освен че трябва редовно поливане в следващите три-четири месеца.
Успехи!!!
vladtod - специалист
Вземете секвестрен от някоя агро аптека и полейте кивитата ,може да страдат от хлороза.
  • 1
  • 2

Тема "относно киви!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: