Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rum_sz - специалист
rum_sz написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=24084

Днеска изсипах половин 3 литров буркан от саламурата в дупката и натъпках едно парче гренясала сланина.Мамицата му мръсна два пъти мина под едни ядгоди за който дадох 25 лв. :axe: Дано да е мюсюлманин тоя кърт,че на тях вярата не позволява да ядат свинско :lol:

За сега всичко е спокойно,къртицата не се е показвала :cool:
milanovs - специалист
Ас в неделя исипах в дупката половин кофа умрела каракуда.Голем смрад,ма след половин час доиде гада и половината я искара от горе,гада му мръсен и избяга като комунист. :lol:
rum_sz - специалист
Ами осолия тая каракуда и начукай стъкла на малки парчета и хакай в дупката.Да си порязва лапите на стъклата и да бяга от соленото.
GEORGI5959 - специалист
Аз се отървах като разкопах прясен тунел и запалих и бутнах вътре обикновена пиратка от малките. Веднага с ръце засипах с пръст и стъпих отгоре. Чу се тъп пукот. Предупреждавам, че е опасно и трябва да се направи суха тренировка, за да не гръмне в ръцете. Чел съм из форума, че това не помага. Аз съм много доволен. Вече трета година не се е появявала гадина. Няколко приятели по мой съвет пробваха и също се хвалят с добър резултат. Може би ефекта да не е голям там където дворните имоти граничат с полски имоти и има много голяма плътност от къртици. Но аз мисля, че там ще е необходима по-мащабна отбрана с пиратките пък и те са по 2-3 ст. бройката.
rum_sz - специалист
GEORGI5959 написа:
Аз се отървах като разкопах прясен тунел и запалих и бутнах вътре обикновена пиратка от малките. Веднага с ръце засипах с пръст и стъпих отгоре. Чу се тъп пукот. Предупреждавам, че е опасно и трябва да се направи суха тренировка, за да не гръмне в ръцете. Чел съм из форума, че това не помага. Аз съм много доволен. Вече трета година не се е появявала гадина. Няколко приятели по мой съвет пробваха и също се хвалят с добър резултат. Може би ефекта да не е голям там където дворните имоти граничат с полски имоти и има много голяма плътност от къртици. Но аз мисля, че там ще е необходима по-мащабна отбрана с пиратките пък и те са по 2-3 ст. бройката.

Става и това съм пробвал
milanovs - специалист
rum_sz написа:
Ами осолия тая каракуда и начукай стъкла на малки парчета и хакай в дупката.Да си порязва лапите на стъклата и да бяга от соленото.
Ми ако взема да я осола и исуша каракудата ,то ще си я остава за мене за мезенце,няма да я давам на гадината тя да мези :lol:
rum_sz - специалист
Незнам но гада прокопа нова дупка на, 30см от старата :?
fireman160 - напреднал
Много ми е интересно с тези методи за борба с гадинките, как издържате? Не Ви ли мирише? Да допълня, че метода с шишетата го има на клипче, но за съжаление не мога да дам линк, е идея от една баба и си заслужава да се пробва. Тя гарантира на 100%, че действа. Поне за това може да се послушат старите и патили хора. И го казвам аз, който от стара тиква семе не взема, разбирайте акъл.
rum_sz - специалист
fireman160 написа:
Много ми е интересно с тези методи за борба с гадинките, как издържате? Не Ви ли мирише? Да допълня, че метода с шишетата го има на клипче, но за съжаление не мога да дам линк, е идея от една баба и си заслужава да се пробва. Тя гарантира на 100%, че действа. Поне за това може да се послушат старите и патили хора. И го казвам аз, който от стара тиква семе не взема, разбирайте акъл.
Наистина,много взе да мирише.Вчера вечерта на една тиха поредна другарска среща с моя комшия, каза че слагал нафталин и после заривал дупката :? Разкажи как се слагат тези шишета,и по какъв начин действат.
Spokoiniq - майстор
Може да задавам тъп въпрос, ама ако му организираш един всемирен потоп?Яко с няколко маркуча в де що дупки има докато не бликне отвсякъде.Идеята ми е че тунелите малко или много са уплътнени и ако стане бързо с МНОГО вода ще се напълнят.Сега остава да кажете че сляпото куче плува и, то под вода и се предавам! :lol:

Тема "Помощ нападнаха ме къртици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: