• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Gofuss - специалист
Кивито се сади на пролет след като минат пролетните слани. не е препоръчително да се сади киви на есен.Ако това е практика за друг вид дръвчета или лози , то за кивито не е добре.
valioka - напреднал
Аз го купих от Овощарския институт в Пловдив. Гледам, че си от Бургас, там няма ли такъв институт, или някъде в околността?
Тази година вече и плодове имам, още обаче не съм ги обрал :)
GEORGI5959 - специалист
Никой не е казал, че сега се сади "киви". Колегата попита от къде да намери. Макар, че кивито се предлага контейнерно и може да се сади от ранна пролет до есента. Не се препоръчва в горещите месеци, а най-подходящо е през пролетта, за да има време да се вкорени добре и да презимува успешно.
Gofuss - специалист
valioka написа:
Аз го купих от Овощарския институт в Пловдив. Гледам, че си от Бургас, там няма ли такъв институт, или някъде в околността?
Тази година вече и плодове имам, още обаче не съм ги обрал :)
Не ми е известно в Бургас да има някакъв подобен иститут или наоколо поне. Имам предвид с такъв авторитет като Пловдивския (поне така съм чувал). Кивита се продават на много места рассадници колкото щеш....просто искам да си купя растения с гарантиран произход, и както си му е реда да си има етикет, сорт , кой го е произвел и така нататък.Това беше въпроса ми.
GEORGI5959 - специалист
При Йовка в Бургас всичко е гарантирано на 100 %. От години купувам там и каквото ти дадат, това излиза - няма грешка. Всичко е с гарантиран произход и там може да се намерят някои сортове, които са редки и на друго място не се намират. Пък колкото до реномираните институти- има ги няколко в България но не всеки може да отдели време и средства за да отиде. Ако държиш много да е от там, опитай по куриер. Някои извършват такава услуга.
Gofuss - специалист
Ок колега слушам и изпълнявам :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Разсад Киви откъде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: