Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
div0t0 - напреднал
Благодаря на всички отзовали се. Взех си тример на EINHELL за 30лв от Метро, за сега съм доволен. Сега ще прекопавам тази седмица, после ще сея и другата ще ви търся за съвети за косачка ;)
Vulio - напреднал
Здравейте,
Някой да има впечетление от този продукт: http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15989
Каква е разликата между самоходна и обикновена косачка, помагат ли въобще тези скорости или нямат значение? :rolleyes:
shopluka - помощник
колко м2 ще косиш ? :drinkers:

Избираш косачка според :
1-ширина на косене/колкото повече,толкова по-добре/
2-Обема на коша в литри/колкото повече,толкова по-добре/
3-Самоходна или не/първото е по-добрият вариант/
4-Цена/все пак има значение/

Избираш тример според :
1-Мощност/колкото повече,толкова по-добре/
2-ширина на косене на нож или корда/зависи какво и колко ще косиш/
3-дебелина на кордата/при бордюри и каменист терен е по-добре 1.6 и нагоре/
4-Работно време на ел.мотора без спиране/препоръчително,пише го упътването/
5-Цена/парите са си твои,можеш да ги похарчиш винаги/

При косачките мулчирането е екстра за която плащаш,но едва ли ще можеш да използваш. :drinkers:
Последна промяна от shopluka на пон май 09, 2011 6:18 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
Точно така , вземи си нещо евтино , но го защити с изведени смукателни тръби за охлаждането защото най лесно изгарят като се "насмучат" с трева в колектора :wink:
Това е на две години , а предното го хвърлих след два месеца :)

Прикачен файл

Тример-косачка.JPG
Тример-косачка.JPG (76.53 KиБ) Видяна 16406 пъти
Vulio - напреднал
Привет отново,
Дворното място не е голямо, макс. 500м2
Мислехме да правим подарък за дедо то, човека има една електрическа косачка която коси добре, но постоянно му изпадат колелетата и този кабел много дразни и адски много пречи.
Машината гледам че е на промоция до края на месеца, и ми изглежда доста читава :supz:
Ще навивам родата да събираме пари и ако стане ще ви се похваля :rolleyes:
Vulio - напреднал
Разглеждал съм я тази марка, но това което го предлагаш не е със мотор B&S, никъде не разбрах кои е производител, едни пишат германия други словакия и никъде не е ясно.
Имам 2 машини на Makita и съм доста доволен, няма всеки ден да купувам косачки, а и има 3 години гаранция и сервизната база също е добра, така че избора за мен е ясен....
Днес ходих да я разглеждам косачката и още повече ми хареса :yawinkle:
Вече съм я заплюл, само финнансовата част да уредя =D>
stonesour - специалист
миналата пролет взех това от практикер:

http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=253

цената, за която я взех, беше 400 лв.!!! :-D

марката е собственост на хускварна. сглобка в италия.
нож 46 см.
двигателя е бригс и стратън. коша е по-голям от на mtd-то /и него съм го виждал/.
има и в по-скъп вариант със самоход.

за 500 кв.м. ще ти върши перфектна работа. аз кося 1.5 дка с нея, доста неравен терен. вярно отнема повечко време /има и с по-широки ножове/, но съм я хвърлял в боя с буренак и къпинак над 50 см! няма грешка!

за една година тормоз успях само дъговидната престилката пред ножа да разкача /на 3 точки беше заварката/ и не издържа на терора. в момента кося без нея и нямам проблем.

оглеждайте се, нормалната цена на тази косачка е 550 лв., но практикер редовно имат промоции на триони и косачки маккълък и партнер /марки на хускварна/ и правят добри намаления, а продукта си заслужава.
shopluka - помощник
Vulio написа:
Разглеждал съм я тази марка, но това което го предлагаш не е със мотор B&S, никъде не разбрах кои е производител, едни пишат германия други словакия и никъде не е ясно.
Имам 2 машини на Makita и съм доста доволен, няма всеки ден да купувам косачки, а и има 3 години гаранция и сервизната база също е добра, така че избора за мен е ясен....
Днес ходих да я разглеждам косачката и още повече ми хареса :yawinkle:
Вече съм я заплюл, само финнансовата част да уредя =D>
Добър избор,ще те слуша дълго време. =D>
По въпроса за MTD/за тези които се интересуват/ , моторите са THORX,сглобяването за Европа е в завода в Унгария,а частите са немски,сервизната база за косачки и тримери е една и и съща за повечето марки.Фирмата предлага градинска техника с перфектно качество на сносни цени,нещо като Volkswagen при колите. :partyman:
mitko64 - майстор
div0t0 написа:
Благодаря на всички отзовали се. Взех си тример на EINHELL за 30лв от Метро, за сега съм доволен. Сега ще прекопавам тази седмица, после ще сея и другата ще ви търся за съвети за косачка ;)
Преди години и аз взех тример Ейнхел(270вата мисля беше) и косачка 1300вата на Буджет. Косачката още си коси, като спазвам предписанието- 30мин косене, 30 мин. почивка за охлаждане. Но тримера изкара около 30 косенета и то само около бурдюрите, и му изпадна шпулата(износиха и се шлиците, където се набучва на оста на двигателя). Все не ми остава време да търся нова шпула.

Тема "Какъв електрически тример за трева да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: