• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
domashen___maistor - напреднал
ArturDent , добре цитираш но си пропуснал предното изречение :) "......много бавно растящ вид".
Също така не става дума да се заяждаме или да конкретизираме чемшира. Човека пита нещо което вирее под сянка ....
domashen___maistor - напреднал
Iluvatar , може да погледнеш тук има интересна информация , дано да ти е полезна :)

http://www.bela.bg/index.php?page=inner ... id=1000384

http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=548579
Изключително много благодаря на всеки от Вас за полезните съвети. Опитвахме с райграс за сянка, но и той се изгуби през лятото. Ще опитаме отново със нова смеска от семена.
Neno Er - специалист
През пролетта синът ми зася един участък около 10кв.м. под асмите с бяла и червена детелина.
Добре се развива, но има един много важен недостатък.
Не издържа на отъпкване.
Neno Er - специалист
forski написа:
Има ли значение на какво дърво се слага мицела,за какви гъби става въпрос(като вид)?
Само широколистни дървета. А гъбата е кладница. тя може да се развива на светло.
Elinka - специалист
За сянка можеш да посадиш хости или хортензии. Сади растенията на по-голямо растояние, защото с годините се разрастват в големи туфи.
Sk4 - специалист
илекс ;) жив и здрав да си, ще му се нагледаш 300 години :-D
Стефко - специалист
Iluvatar написа:
Здравейте,

Може някъде да е обсъждан подобен проблем, но за съжаление не открих. Ако е така, предварително се извинявам.
Разполагам с площ от около 15-ина квадрата, намираща се под асма. Исками се да засея въпросното пространство с някаква зелена разстителност, но за съжаление с идването на лятото асмата хвърля много дебела сянка и засажданите до момента райграс и естествена трева загиват безвъзвратно. Искам да попитам някой от Вас сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е било решението?

Предварително Ви благодаря.

Поздрави,
Цветомир
Според мен при определени условия под асма може да се сади всичко, без да загине. Необходимо е само малко грижи и прореждане леторастите на асмата така, че площта под нея да стане просветлива. В смисъл шарена сянка, с привкус към светлина. Пояснявам: с разлистването асмата пуска леторасти, от които впоследствие се оформят гроздовете. Леторастите се подрязват на поне 2-3 прешлена след грозда. А листата се прореждат през едно. Изисква се търпение, и последователност. Трябва винаги да се оставя по един жив връх след подрязването на леторастите.

Дано да съм го обяснил правилно. :?
naB4o - специалист
/офф/ :) Под асмата много добре виреят едни тежки маси :-D

А иначе при баба ми на село, вървят ягоди и картофи :)
Sk4 - специалист
хоста
много красиво цъфти (:
  • 1
  • 2

Тема "Какво вирее под дебела сянка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: