• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
svetlana06 - напреднал
Браво. Много добре се е получило, но е голям труд, нали. И аз съм се опитвала, но мн трудно се вадят чимове с такава дебелина. При мен се получаваха безформени дебели парчета. Какви инструменти ползваш. Аз с права лопата само
kaishew - специалист
Ами и аз само с права лопата и с повечко сила.Сигурно има значение и влажноста но не сам се замислял.Очертава се квадрата с правата лопата на дълбочина 10-15 см. изкарва се и след това се подрязва пак с лопатата на дебелина 5-8 см.Ми това е,успех.
iliana - специалист
моля някой да даде координати на пловдивска фирма която продава тревни чимове
Naskata - специалист
iliana написа:
моля някой да даде координати на пловдивска фирма която продава тревни чимове
Е, за какво са ви чимове по това време на годината. Засейте тревата и след месец и половина ще имате прекрасна морава.
Чимовете трябва да са със запазена кореннова система, т.е. грубо казано засаждането да е станало върху повърхност през която не преминават корените, след което се полага хумост, обезплевен и обезразитен изчаква се задлъжително 4 сезона и след това се реже и продава.
А иначе, може да ви се докара от всякъде-не само от Пловдив, напр. за един стадион се докара от близка Холандия... :wink:
И така...
iliana - специалист
да отвсякъде могат да се докарат въпроса е колко ще се оскъпи за 200кв
но аз наистина се отказах вече и живот и здраве всъбота неделя ще сеем
но още не съм купила семе
някаква марка тревна смеска някой да препоръча
Naskata - специалист
Тревната смеска е изключително важна. Ако не е добра-смятай след година, ливадата ще е пълна с плевели. Избери по-скъпа, но доказана, подходяща за място-сянка, слънце, устойчива на суша, тъпкане и т.н.
rulom - модератор
Чета и знам, че някои хора са убедени, че щом дават парите си...значи получават най-доброто.
Всъщност и аз си мислех за какви ли не тревни истории, ама всички те са свързани с поливане, аериране, трамбоване и прочие технологии.
Понеже имам 1 декар празно място, та се консултирах с човек озеленител.Неговия съвет, след оглед на местото, беше да потърся семена от планински треви, т.е. да намеря места където е съхранявано окосеното планинско сено и да се сметат семената паднали по пода на сеновала.По-добра тревна смеска от естествената ...няма...всичко останало, по неговите думи, са облагородени плевели, които изискват грижи.
Желая ви успехи ! :)
Spokoiniq - майстор
В тая връзка, под кестени в сянка не иска да расте тревата...ясно че не е идеално осветено, но е североизток-изток.Дайте съвет с наторяване ли, що ли, с какво да я излъжа да се захване.
parvev - специалист
Spokoiniq написа:
В тая връзка, под кестени в сянка не иска да расте тревата...ясно че не е идеално осветено, но е североизток-изток.Дайте съвет с наторяване ли, що ли, с какво да я излъжа да се захване.
при мен в момента под ореха има трева
Naskata - специалист
Spokoiniq написа:
Ами...
Смеска за сянка-това е изхода...
Но имай предвид, че се коси високо-5-7 см., иначе се губи...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Тревни парчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: