• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
crez - майстор
Правилно си се ориентирал. Акацията е много твърда като изсъхне и гадове не могат да я атакуват. Знай че, акацията не търпи лакове и бой, изложена на атмосферни условия отхвърля всичко,почернява, но е практически вечна. Аз имам градинска пейка от акация, отначало всяка година шлафах и лакирах с корабен лак, но вече се отказах, потъмня, лака напъно се обели и сега у ползваме така.
Мартин Цветков - напреднал
crez само ти давам съвет от личен опит, че корабния лак по принцип не е хубав импрегнант ... и аз го ползвах и имах същите проблеми и един дърводелец ме светна че обикновен лазурен лак бил по-добър и по дълготраен от корабния специално за тези неща. На мен лично потъмняването на дървесината изобщо не ми пречи даже напротив обичам тъмните цветове.
Бтв ще питам с какво точно третира подобни повърхности един колега дърводелец (защото обикновено дава вечна гаранция на някои неща) последния път даде доживотна на една порта с капия.... а прави си сметка че щом дава такава няма намерение да я пипа пак (при все че портата беше една торба с пари) :)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
За акация каза, че само слепени греди е ползвал, тези които са за дограма.
Те обаче са доста скъпи...
Скъпи скъпи, колко да са скъпи - към 2к за кубик.
:shock:
torbalan - Дървен философ
ами не можа да каже цена - не помнел...

имах мерак моята дограма да я прави от дъб - дъба беше над 4К за кубик...
stenmark - специалист
Акация продават в с.Рупки/община Чирпан,област Стара Загора/.От там си ги купуваха Катаржина и Мидалидаре Естейт.Не се обработват с нищо коловете.Акацията е много идръжлива.Във Франция навсякаде е с такива колове,поне така ми казаха от погоре споменатите фирми.
Мартин Цветков - напреднал
Мерси за инфото приятелю... малко ми е далеч, но все пак си е опция :)
parketmilanov - специалист
акацията също го хваща червейче дървоядче....виждал съм неколкократно ,е не толкова като чамчето..но ако си мераклия преди каквато и да е обработка го импрегнирай с импрегнант против дървояди ще знаеш че е 100%
vasil1977 - напреднал
Скоро гледах някъде из обявите нацепени колове от акация в Хасково или Харманли- едно от двете.Провери ако ти е наблизо.Даже и снимки на купищата имаше.
Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Търся греди от акация !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: