Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vectra72 - специалист
Около мен има доста хора които си изсякоха дръвчетата и никой не е взимал някакво разрешително и не са имали никакви проблеми.
Стефко - специалист
Това е същата история като с безстопанствените кучета в София.
Mega - специалист
В двора на вилата изсекох над 20 подивели дръвчета, но засадих нови. Но един приятел отсече в двора си в София една череша и дойдоха да искат рекет. Докато не отнесоха 20 лв. не забравиха.
jekasus - майстор
Интересно как ще докажат, че имало дърво.
Градинар - специалист
Човека пита колко ще му струва.... а глоба отнесе :-)... ама то.. и то си е разход де. Та да си знае
Стефко написа:
Цитирай го
В съда!
jekasus - майстор
Зелен цитирай го тук, че не знам къде да го търся. Виждал съм глоба на един комплекс на Златни, но си говорим за частни имоти.
Градинар - специалист
jekasus написа:
не знам къде да го търся
Нейде из наредбите за изграждане и опазване на зелената система.

...не забравяйте да казвате благодаря и моля
jekasus - майстор
(Не ми се търси, намерих за Големото Село)Приемам това, дори го подържам, както и другите членове на закона, но как ще докажат че това дърво е имало изобщо :? Пак казвам, че става въпрос за частни имоти.
Чл. 44.(1) На територията на СО се забранява отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им.
Чл. 45.(1) Писмено разрешение за преместване, премахване или кастрене на дървесна и храстова растителност се издава от Кмета на СО или оправомощено от него длъжностно лице, въз основа на експертно становище.
VLADO66 - майстор
Спeциaлно зa плоднитe дървeтa имa тeхнологичeн живот спорeд видa им,но нe знaм дaли оцeнкaтa сe дaвa от Облaстнaтa зeмeдeлскa службa.
професионал - специалист
професионал написа:
Само за поваляне ли става въпрос?
?

Тема "Поваляне на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: