Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Нуреле д е комбиниран,а не органофосфорен препарат.Предимството на този препарат е силен начален ефект от пиретроида циперметрин и дълго последействие от органофосфорния хлорпирифосетил.Действието му продължава 3-4 седмици,така че едва ли ще пръскаш втори път с него.Двойните дози не ги препоръчвам,още повече,че местото ти не е редовно пръскано.И в никакъв случай не пръскай цъфтящите растения.За тях децис и калипсо.А да пръскаш целия двор е малко прекалено,пък казваш и деца играят.
Mega - специалист
... Ами той фасула сега започна да цъфти? Или ти имаш предвид розите и божурите?
iivanov - майстор
Пчелите много не са ми ясни,но знам,че нуреле е отровен за тях.Ако не ти дреме пръскай,само не казвай на пчеларите,че им избива пяна по устата. :lol: Хубаво е да имаш няколко препарата/малки разфасовки/за всякакви случаи,както и по-малки пръскачки.Ако нещо не действа пробвай с друго,но не превишавай концентрацията или нормата.Рискувашда повредиш растението или резистентност при гадовете.У дома винаги има нуреле/агрия/,актара,моспилан,децис,вазтак.И се пръска според културата,фазата на развитие и неприятеля.Ряпата примерно напръскай с нуреле,а боб,домати,краставици с децис.Картофи след цъфтежа редуваш/при нужда/актара и моспилан.
Mega - специалист
Имам Вазтак нов 100 ЕК, ще взема и другите препарати. Добрата новина е, че фасула се е качил на горе и там не го стигат гадовете. ;) Вчера пръсках с листна тор за подсилване.
ESPACE - майстор
Това е от охлюви, а на тях не им влияе Нуреле и Вазтак купи Скипер и разхвърляй.
iivanov - майстор
Може де е,а може и да не е.Подобни поражения дават и всички листогризещи насекоми.А на охлювите наистина тези препарати не им действат.Миналата година имаше нашествие на едни бели охлювчета и като им нямам вяра на примамките ги събирах ръчно.Давах ги на мойта да ги размаже някъде на твърдо пък тя да вземе да ги пуска на близката полянка щот и е жал.Припатках като разбрах. :evil: Много охлюв бях събрал.
ESPACE - майстор
Точно такива поражения- 99% охлюви.
Mega - специалист
Мислех за охлюви, но розите и божурите са много нависоко и стеблата им са тънки за да седне на тях охлюв. Пък охлюви много рядко виждам, виж скакалци има много от тия зелените?
iivanov - майстор
Не съм спец по охлювознание,но би трябвало да има следи.На снимките такива не видях.А скипера май вече е забранен.То може да се пробва с номера на колегата VLADO66.Каза че бил изпитан.Само бирата как да прежалиш?.. :?
jekasus - майстор
iivanov написа:
Само бирата как да прежалиш?.. :?
Ако останала от предната вечер :-D

Тема "С какво се пръска ряпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: