Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dadko - майстор
Другото, което ми направи впечатление по това дърво, преди да изсъхне е, че по стъблото избиваше много смола. Не знам дали има връзка със заболяването на дървото. Като дете съм се катерил по доста череши, нямам спомени да съм виждал толкова смола по тях. Вероятно черешата не е загинала от старост, а от някакъв вредител. Ще се вслушам в съветите , за които много Благодаря и ще садя ябълка или круша на това място.
Последна промяна от dadko на вт окт 23, 2012 2:22 pm, променено общо 1 път.
profy - специалист
Първият признак на болестта е избиване на много смола, почти навсякъде, не можеш да се качваш.
След това започват да засъхват листа, по най-далечните клони, още май-юни, но не падат,
след това по тях остават недозрели череши.
Постепенно засъхването на листата обхваща цялото дърво, и мине ли половината,
на следващата година тотално изсъхва.
kabel96 - специалист
profy написа:
Първият признак на болестта е избиване на много смола, почти навсякъде, не можеш да се качваш.
След това започват да засъхват листа, по най-далечните клони, още май-юни, но не падат,
след това по тях остават недозрели череши.
Постепенно засъхването на листата обхваща цялото дърво, и мине ли половината,
на следващата година тотално изсъхва.
И аз имах проблеми с тая гъба изкорених и полях с нещо но не помня с какво..Има ли някакво развитие по борбата с нея.
profy - специалист
Принципно, борбата с гъбата е безнадеждна.
Трябва да се извадят абсолютно всички корени на болното дърво,
а в ямата да се запали солиден огън поне десетина часа.
Това е информация, получена от автора на дисертацията, преди 20-на години.
Невъзможно за реализация, според мен, моите дървета бяха на 3-4 метра от къщата.
Затова минах на зарзали, устойчиви са, само едно дърво ми е загинало за 20-на години, от общо 10.
svetoslavoff - специалист
Профи, зарзалите ти семеначета ли са или по-специални? Питам, защото сме градски а при мен мине не мине време и съхне по някоя кайсия. Лани сях няколко зарзалки да видим дали ще са по-издържливи.
Дадко, извинявай за отклонението от темата.
Krass - майстор
nikolson написа:
Закопаваш корена по-дълбоко.
И колко дълбоко? Мястото на присадката заравяш ли го?
dadko - майстор
Нищо не пречи темата да се доразвие в насока как да се преборим с тая гъба, Вече е ясно, че няма да садя костилков вид. Така, че- от тая гледна точка- темата е изчерпана. Варианта с палене на огън отпада, тъй като мястото е на два метра от стените на къщата. Евентуално с някакъв разтвор да се полее обилно... Но- такъв, че да унищожи гъбата, а дръвчета да могат да растат.
докера - специалист
Не ще да е това - ранното кафяво гниене засяга цветовете и клонките , на които са , а не корените ....
Krass - майстор
На моя череша точно в разцвета на силите си , изсъхнаха цветовете, листата и цялото дърво до корен сякаш беше отрязано. Един агроном ми каза, че е ранно кафяво гниене. Но гугъл казва друго, затова си изтрих поста и пейстнах друго. Съгласен съм с теб.

Тема "Засаждане на дърво- препоръки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: